Olegas Lapinas, Dalia Lapinienė
Pasimatymai su nušvitimu

Olegas Lapinas, Dalia Lapinienė

Pasimatymai su nušvitimu

[kaip nustoti ėjus dvasiniu keliu ir pradėti gyventi]

Pavadinimas:
Pasimatymai su nušvitimu
Leidinio formatas:
Kalba:
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9786090138694
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Susipažinkime – Olegas ir Dalia Lapinai. Ieškantys žmonės. Ko mes ieškome? Iš pradžių mes ieškojome vienas kito. Radome. Ieškodavome ilgai namo negrįžtančių vaikų. Jie paaugo ir atsirado. Ieškodavome buto, stabilesnių pajamų. Irgi radome. Nuo tol mūsų gyvenime ir toliau būna mažų ir didelių ieškojimų. Apie mažus mes jau rašėme ankstesnėse knygose. O didelis ieškojimas – prasmės, Dievo ir kažko didesnio už mus – tebevyksta. Ieškodami kažko didesnio mes keliolika metų vaikščiojome į įvairiausius dvasinius, ezoterinius seminarus, o kai kuriuos iš jų net ėmėme vesti patys. Mums teko atsakyti į klausimus apie Dievą, dvasingumą, meditacijų esmę ir panašius dalykus. Tad ar galime mes apie tai nerašyti? Ar galime nutylėti apie tas neaprėpiamas platybes, kurios atsivėrė mums šiame kelyje? Apie meditacinius potyrius? Apie visokius dabar madingus dvasinio nušvitimo kelius?

Tiesą sakant, galime apie tai nerašyti. Ir galime nutylėti. „Žinantysis nekalba, kalbantysis nežino", – rašė Laodzi. Tačiau nepaisydamas šios išminties Laodzi parašė knygą. Amžinybės požiūriu jokio skirtumo nėra, ar būtų jis ją rašęs ar ne. Ir mes klausiame: koks skirtumas? Vis dėlto malonu būti rašančiais žmonėmis. Ir parašėme. Kas išėjo – spręskite patys.