Šarūnas Laužadis
Pažįstama ir dar nežinoma Lietuva

Šarūnas Laužadis

Pažįstama ir dar nežinoma Lietuva

įdomiausios geografinės, istorinės ir sakralinės vietos

Pavadinimas:
Pažįstama ir dar nežinoma Lietuva
Leidinio formatas:
Kalba:
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-9955-695-80-6
Išleidimo duomenys:
Ciklonas 2007 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Siūlome, prieš iškeliaujant į tolimas šalis, pirmiausia pavartyti šią knygelę, kuri padės susipažinti ir su Lietuvos įžymybėmis. Joje aprašytos ne tik populiarios visų lankomos, bet ir senovės lietuvių sakralinės vietos, apie kurias nedaug kas težino. Juk kiekviename Lietuvos mieste ar miestelyje, kiekvienoje apylinkėje ar kaime gali rasti ką nors įdomaus. Daug paslapčių saugo ir miškai, kuriuose galima įvairiausių mįslingų akmenų ar kitų laiko nepaliestų įdomybių aptikti. O kur dar piliakalniai ir pilkapiai, šventos giraitės, ežerai ir akmenys!

Knyga skirta labai plačiam skaitytojų ratui - nuo moksleivio iki garbaus amžiaus keliautojo. Tai - vadovas keliaujančiam po Lietuvą. Knygoje yra nemažai įdomybių bei pasakojimų apie mįslingas vietas, o puslapių antraštės papuoštos pirmaisiais lietuviškais rašmenimis - saulės ženklais. Tad pavartyk ją ir pagalvok: ar verta skubėti svetur, kol savo gimtojo krašto gerai nepažįsti?