Susan Forward
Emocinis šantažas

Susan Forward

Emocinis šantažas

kai artimi žmonės mumis manipuliuoja, keldami baimės, pareigos ir kaltės jausmus

Autorius:
Pavadinimas:
Emocinis šantažas
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
344
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9785415025480
Išleidimo duomenys:
Vaga 2019 | Kaunas
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Žinomos pasaulyje terapeutės ir lektorės Susan Forward knyga „Emocinis šantažas: kai artimi žmonės mumis manipuliuoja, keldami baimės, pareigos ir kaltės jausmus“ padės atpažinti ir pakeisti jus žlugdantį artimų žmonių elgesį.

Emocinis šantažas nėra toks jau retas ir nežinomas reiškinys. Gali būti, kad su juo susiduriate, tačiau nežinote, kaip tai įvardyti. Kai girdite frazes: „jei tikrai mane mylėtum…“ arba „po visko, ką dėl tavęs padariau…“, galite skambinti pavojaus varpu. Tai galingas manipuliacijos įrankis, kuriuo artimi žmonės mojuoja mums prieš nosį ir grasina, nes elgiamės ne taip, kaip jie norėtų.

Dažniausiai tokį šantažą vykdo mums artimi žmonės, kurie mus pažįsta, žino silpnybes ir net tamsiausias paslaptis. Be to, jie puikiai supranta, kad yra mums svarbūs. Tai mūsų mamos, partneriai, vadovai, kolegos, draugai, mylimieji. Net jei iš tikrųjų jiems rūpime, jie tas žinias apie mus panaudoja vieninteliu jiems suprantamu ir trokštamu būdu – siekia mūsų paklusnumo.

Žinoma terapeutė Susan Forward knygoje „Emocinis šantažas: kai artimi žmonės mumis manipuliuoja, keldami baimės, pareigos ir kaltės jausmus“ atskleidžia, kaip santykius griauna manipuliacijos ir pataria skaitytojams, ką daryti, kad pasigintų nuo emocinio šantažo. Autorė rašo aiškiai ir konkrečiai, todėl knygoje galima rasti tikrai veiksmingų technikų, kurios padės sustiprinti santykius ir nutraukti šantažą.