Shari Lapeña
Popierinės sienos

Shari Lapeña

Popierinės sienos

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Popierinės sienos
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
304
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9786094792120
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Pirmasis kanadiečių rašytojos Shari Lapena kriminalinis trileris „Popierinės sienos“ įtraukia į paslapčių ir intrigų kupiną istoriją, kuri prasideda iš namų mįslingai dingus pusės metų mažajai Korai.

Ana ir Markas Končiai – laiminga pasiturinti pora, kuriai, regis, nieko netrūksta. Jie myli vienas kitą, turi nuostabius namus, o didžiausias jų gyvenimo džiaugsmas – dukrytė Kora. Pogimdyvinė Anos depresija liko praeityje, todėl pora gali atsipalaiduoti ir vėl mėgautis gyvenimu.

Tokią progą pasiūlo laime ir džiaugsmu spinduliuojantys kaimynai. Jie Marką ir Aną pakviečia vakarienės – tiesa, kaimynė Sintija turi vieną pageidavimą. Ji negali pakęsti vaikų verksmo, ypač per savo vyro gimtadienį, todėl paprašo Korą palikti namie. Nieko asmeniško.

Ana abejoja, ar elgiasi teisingai, tačiau abu su vyru nutaria kas pusvalandį tikrinti, kaip laikosi jų duktė. Be to, ramiai miegančią mažylę nuolat stebi per mobilųjį įrenginį. Juk Končių namai čia pat, vos už keleto žingsnių – kas bloga gali nutikti?

Deja, atsistinka siaubingas dalykas. Kora dingsta. Grįžusius namo Aną ir Marką pasitinka vaikštinėjantys po namus ir renkantys įkalčius policijos pareigūnai. Detektyvas Rasbachas užduoda baisius klausimus. Tėvai vis labiau ir labiau grimzta į neviltį. Įtarimo šešėlis krenta ant kūdikio tėvų, tačiau tyrimui įsibėgėjant ima aiškėti kur kas sudėtingesnė tiesa.

Lenktynėse su laiku Ana ir Markas vienas apie kitą sužinos dalykų, apie kuriuos nė neįtarė. Į paviršių ims kilti senos paslaptys, užgniaužta neapykanta, nuoskaudos ir sena pagieža. Iki kol paaiškės šokiruojanti tiesa.