Ronald D. Siegel
Sąmoningumo ugdymas

Ronald D. Siegel

Sąmoningumo ugdymas

kasdieniai pratimai kasdieniams sunkumams įveikti

Autorius:
Pavadinimas:
Sąmoningumo ugdymas
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
416
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9786094442759
Išleidimo duomenys:
Sofoklis 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Dr. Siegel knyga „Sąmoningumo ugdymas. Mindfulness" – tai aiškiai struktūruotas, nesudėtingai pritaikomas ir reikšmingai gyvenimo kokybę gerinantis veiksmų planas visiems, kurie nori išmokti nuraminti protą, įsigyventi į šią akimirką ir be baimės pasitikti kasdienius iššūkius.

Stresas, įtampa ir nuovargis, problemos, iššūkiai ir nusivylimai... Ši neišvengiama kasdienybės dalis dažnai turi lemiamos reikšmės mūsų savijautai. Pakeisti nepakeičiamų dalykų negalime, tačiau galime sąmoningai pasirinkti, kaip priimame šią akimirką ir tai, kas su mumis vyksta. Išbandydami, kasdien praktikuodami ir įvaldydami sąmoningumą galime reikšmingai pagerinti savo gyvenimo kokybę.

Įveikti nerimą, baimę, liūdesį ar net depresiją, atsikratyti su įtampa susijusių negalavimų, pavyzdžiui, nemigos, virškinimo sutrikimų, nugalėti alkoholio, narkotikų, maisto, lošimų ir pirkimo potraukį, sukurti geresnį santykį su vaikais, tėvais, bendradarbiais ir partneriais – tai tik dalis pozityviai gyvenimą keičiančių dalykų, kuriuos gali suteikti sąmoningumo ugdymas.

Sąmoningumo ugdymas nėra naujiena. Įvairios kultūros – induistai, budistai, krikščionys, musulmonai ar Amerikos čiabuviai – pagal savo filosofiją ar religiją kūrė savus būdus sąmoningumui ugdyti. Šiandien visame pasaulyje dėmesingą įsisąmoninimą praktikuoja milijonai žmonių, tarp kurių gausu verslo atstovų, medikų, vadovų, aukščiausio lygio sportininkų, rašytojų ir žymiausių menininkų. Gera žinia ta, kad šiai praktikai nereikia rasti papildomo laiko ir taip įtemptoje dienotvarkėje. Sąmoningumą galima lavinti ir atliekant kasdienius darbus, pavyzdžiui, valantis dantis, vedžiojant šunį, važiuojant į darbą ar laukiant skrydžio lėktuvu. Netgi atvirkščiai, pradėję taikyti sąmoningumo ugdymą dauguma žmonių pajunta, kad jų dienoje atsirado daugiau laiko poilsiui, mėgstamai veiklai ar kokybiškam bendravimui.

Jei ir jums dažnai kyla mintis, kodėl jūsų gyvenimas toks sunkus; jeigu jūsų galva visą dieną ūžia nuo įvairiausių varginančių minčių; jeigu jaučiate, kad vis kažkas trukdo pasijausti laimingu, knyga „Sąmoningumo ugdymas. Mindfulness" ir joje pateikiama nesudėtinga, bet labai veiksminga metodika skirta būtent jums.