David D. Burns
Geros nuotaikos vadovas

David D. Burns

Geros nuotaikos vadovas

nauja emocijų terapija

Autorius:
Pavadinimas:
Geros nuotaikos vadovas
Leidinio formatas:
Kalba:
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9786094380051
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
3.8
2 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Psichinės problemos ir depresija – rimta šių dienų problema, apie kurią vis dar vengiama garsiai kalbėti. Tačiau garsus JAV psichiatras David D. Burns savo knygoje „Geros nuotaikos vadovas. Nauja emocijų terapija“ plačiąją visuomenę supažindina su nauju požiūriu į nuotaikos kėlimą bei pozityvų mąstymą. Jo idėjomis susidomėjo ne tik pacientai, bet ir psichinės sveikatos specialistai.

Nors šios knygos pavadinimas lengvas ir žaismingas – neapsigaukite. Tai rimtas psichologinis saviugdos skaitinys. Leidinio autorius daugiausiai kalba apie vieną iš svarbiausių sėkmingo gydimo sudedamųjų dalių – pagalbą sau. Proveržį psichologijos pasaulyje padariusi knyga „Geros nuotaikos vadovas. Nauja emocijų terapija“ siūlo nesudėtingas, tačiau veiksmingas pozityvumo ugdymo terapijas, kurias taikyti gali kiekvienas.

Daugelis žmonių susidūrę su nerimu, depresija ir kitomis bėdomis vengia pripažinti problemą, o tuo labiau kreiptis į specialistus. Ypač baugina mintis apie medikamentinį gydymą. Tačiau David D. Burns teigia, kad visos išvardintos problemos, o taip pat kaltė, nepasitikėjimas savimi, atidėliojimas bei daugelis kitų depresijai būdingų elgsenų ar savijautų gali būti gydomos be vaistų. Knyga bus naudinga visiems žmonėms, kurie nori suprasti savo emocijas ir išmokti jas valdyti.

Stanfordo universiteto medicinos mokyklos profesoriaus dr. David D. Burns aprašomos technikos yra moksliškai pagrįstos. Daugelio jų tikslas yra pakelti nuotaiką ir ugdyti teigiamą požiūrį į aplinkinį pasaulį.

Raktažodžiai