Daniel Coyle
Kultūros kodas

Daniel Coyle

Kultūros kodas

geriausių komandų sėkmės paslaptys

Autorius:
Pavadinimas:
Kultūros kodas
Leidinio formatas:
Kalba:
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9785415025282
Išleidimo duomenys:
Vaga 2018 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Kiekvienas žmogus priverstas bendradarbiauti – net didžiausiems individualistams tenka vienaip ar kitaip dalyvauti komandiniame „žaidime“ siekiant bendrų tikslų. Daniel Coyle teigimu, sėkmingo komandos darbo pagrindą sudaro darbo ir bendradarbiavimo kultūra. Ją autorius aptaria knygoje „Kultūros kodas. Geriausių komandų sėkmės paslaptys“. Daniel Coyle ieško atsakymo į klausimus, kas lemia kolektyvo darbo sėkmę, kaip sukurti, palaikyti ir stiprinti komandinio darbo kultūrą.

Kodėl kino studijos „Pixar“ filmai žavi milijonus žiūrovų visame pasaulyje? Kodėl amerikiečiai pasitiki savo jūrų pėstininkais? Kodėl „San Antonio Spurs“ krepšininkai skina laurus ir laimi varžybas viena po kitų? Daniel Coyle teigia, kad viską lemia sklandus ir sėkmingas komandinis darbas. Knygos „Kultūros kodas. Geriausių komandų sėkmės paslaptys“ autorius iškelia tris esminius įgūdžius, būtinus, kad žmonių grupė jaustųsi dirbanti dėl bendro tikslo – tai saugios aplinkos kūrimas, bendro pažeidžiamumo suvokimas ir tikslingos veiklos pojūtis.

Kultūra nėra tai, kas tu esi. Kultūra – tai, ką tu darai. Nagrinėdamas tikras istorijas, pateikdamas įvairių kompanijų, sporto komandų ir kitų grupių pavyzdžius, Danie Coyle įtikinamai pristato strategiją, kuri padės efektyviai dirbti komandoje. Ne mažiau svarbūs ir patarimai, ko reikėtų saugotis, siekiant išvengti toksiškų komandos santykių.