Tatiana de Rosnay
Saros raktas

Tatiana de Rosnay

Saros raktas

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Saros raktas
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
8 val. 54 min. 27 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-01-3317-0
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2018 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

„Saros raktas“ – dvi istorijos, du laikotarpiai ir viena juos jungianti gija - Holokaustas. Nuo nacių žiaurumų Antrojo pasaulinio karo metais iki šiandienos atminties. Prancūzų rašytoja Tatiana de Rosnay jautriai pasakoja vienos žydų mergaitės likimą.

1942 m. liepa, Paryžius. Naciai pradeda susidorojimą su žydais, todėl vieną naktį į Saros ir jos šeimos namus įsiveržia policija. Pareigūnai areštuoja visus šeimos narius, tačiau Sara spėja savo brolį Mišelį paslėpti spintoje. Ji pažada, kad sugrįš, atrakins spintos duris ir jį išgelbės, tačiau Žiemos velodrome žydų šeimos išskiriamos ir išblaškomos. Vienų laukia Aušvicas, kiti - į stovyklą netoli Orleano. O Sarą kamuoja tik viena mintis: kaip grįžti namo ir išgelbėti broliuką.

2002 m. gegužė, Paryžius. Artėja įvykių Žiemos velodrome 60-osios metinės ir amerikiečių žurnalistė Džulja Džarmond gauna užduotį parašyti apie tai straipsnį. Rinkdama medžiagą, ji sužino, jog jos vyro giminė glaudžiai susijusi su Saros šeimos likimu. Ji nusprendžia išsiaiškinti visas šios mįslingos istorijos detales. Besigilindama į Saros praeitį, ji kartu privalo spręsti savo šeimos ir santuokos problemas.

Raktažodžiai