Abir Mukherjee
Kalkutos detektyvas. Kn. 1

Abir Mukherjee

Kalkutos detektyvas. Kn. 1

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Kalkutos detektyvas. Kn. 1
Diktorius:
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
11 val. 42 min. 32 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-466-306-2
Išleidimo duomenys:
Tyto alba 2018 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
2 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Romanų ciklo „Kalkutos detektyvas“ pirmoji knyga.

„Kalkutos detektyvas“ – stulbinanti kelionė į XX a. pradžios Indiją, indų išsivadavimo iš imperinės britų valdžios laikus. Čia paslaptingos žmogžudystės bylos imasi kapitonas Semas Vindemas.

Šiam Skotland Jardo detektyvui gyvenimas nepašykštėjo išbandymų. Vaikystėje jis mokėsi internate, gražiausi jo jaunystės metai prabėgo taip pat toli nuo namų – vokiečių apšaudomuose Pirmojo pasaulinio karo apkasuose Prancūzijoje. Jis pats išgyveno, tačiau jo žmona mirė nuo 1918 m. siautusios gripo epidemijos.

1919 m. Semas, tikėdamasis nutraukti visus saitus su kankinančiais praeities prisiminimais, atvyksta į Indiją. Nors jį kamuoja priklausomybė alkoholiui ir narkotikams, tai netrukdo blaiviam jo žvilgsniui į Indijos visuomenę – jis demaskuoja ir vietinių, ir baltųjų dviveidystę. Vos atvykusio Skotland Jardo kapitono laukia žmogžudystė. Nužudytas aukštas valstybės tarnautojas, kurio mirtis, įtariama, susijusi su Indijos išsivadavimo judėjimu – jo burnoje rastas popiergalis su raginimu britams nešdintis iš šalies. Politinė padėtis darosi vis nestabilesnė, tačiau sarkastiškas Semas su savo pagalbininkais Digbiu ir Banerdžiu žingsnis po žingsnio stumiasi nusikaltimo pėdsakais. Jie nuves tyrėjus į tamsiausias Britų Indijos gelmes – nuo ištaigingų britų salonų iki siaubingų opijaus landynių.