Daina Opolskaitė
Ir vienąkart, Riči

Daina Opolskaitė

Ir vienąkart, Riči

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Ir vienąkart, Riči
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
3 val. 29 min. 34 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-01-2502-1
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2016 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Balys Belekas yra nelaimingas penkiolikametis paauglys. Jis turi tik vieną vienintelį draugą Paulių, kuris taip pat laikui bėgant paaiškėja, jog nėra toks geras draugas. Balys neturi su kuo pasikalbėti, daro dalykus, kuriuos tėvai nori, nors jis pats visiškai tam noro neturi. Labiausiai jis kompleksuoja dėl savo plaukų, vardo ir pavardės. Jam nieko nėra baisiau už vardą Balys ir pavardę Belekas. Taip pat jis eidamas į mokyklą visada sulaukia replikos „Žiūrėk, ryžas eina“. Jis nekentė savo plaukų, nes jo bendraklasiai visi buvo tamsiaplaukiai arba šviesiaplaukiai, o jis vienintelis toks – ugninių plaukų berniukas. Baliui atrodo, jog jo gyvenimas yra visiškai nereikšmingas dalykas, kol vieną dieną į jo mokyklą nepradeda eiti kitas vaikinas – Ričis. Ričis apverčia Balio gyvenimą aukštyn kojomis.

Ričis yra visiška Balio priešingybė. Merginos dėl jo eina iš proto, jis yra išvaizdus, protingas, drąsus ir sportiškas. Vaikinas važinėja į mokyklą motoroleriu taip dar labiau atkreipdamas kitų dėmesį.

Balio ir Ričio pažintis nėra viena iš pačių geriausių, ji ne tokia, kaip turėtų prasidėti tikra draugystė, tačiau nepaisant to, Balys ir Ričis tampa neišskiriamais draugais ir jų istorija čia dar tikrai nepasibaigia.

Raktažodžiai