Gabija Grušaitė
Grožis ir Heizelis

Gabija Grušaitė

Grožis ir Heizelis

Autorius:
Pavadinimas:
Grožis ir Heizelis
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-8198-95-9
Išleidimo duomenys:
Lapas 2024 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
Lapas 2024 | Vilnius
Nerezervuotų licencijų skaičius:
-1 iš 5
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Grožis ir Heizelis – pirmoji prieinama lietuvių autorių knyga vaikams, sukurta pagal įtraukiosios leidybos principus.

Grožis ir Heizelis – tai istorija apie du paprastus šunis ir juos priglaudusią Meilę.

Gimę tolimoje Malaizijoje, kur visada vasara, su Meile jie kraustosi į naujus namus Keturių Metų Laikų Mieste. Šunys išgyvena daug sunkių pokyčių, kol išmoksta džiaugtis tuo, kas yra, užuot liūdėję dėl to, kas prarasta.

Tai pasaka apie Gerą Gyvenimą, kurį pamatyti kasdienybėje kviečia šunys. Reikia tik įsiklausyti ir leisti jiems kalbėti.

Grožis ir Heizelis jaunajam skaitytojui prabils profesionalaus, skaitytojų itin mėgstamo diktoriaus Virgilijaus Kubiliaus balsu. Visapusiškai įsijausti į pasaką padės menininko Gintauto Grušo iliustracijos su autorės Gabijos Grušaitės parengtais iliustracijų aprašymais.

Gabija Grušaitė gimė Vilniuje, studijavo medijas ir antropologiją Londone, septynerius metus gyveno Malaizijoje, kur įsteigė nepriklausomą meno centrą Hin Bus Depot. Ji yra išleidusi du romanus – Neišsipildymas (2010, 2020) ir Stasys Šaltoka (2017). Pastarasis išverstas į anglų (2018, 2019) ir ukrainiečių (2022) kalbas, įvertintas Jurgos Ivanauskaitės ir Penang Monthly literatūrinėmis premijomis, nominuotas Metų knygos rinkimams. 2023 m. Gabija Grušaitė išleido pirmąją knygą vaikams Grožis ir Heizelis. Trečiajame romane Grybo sapnas (2023) autorė toliau tyrinėja efemeriškus tapatybės klausimus, vidinius prieštaravimus, neatitikimą tarp visuomenei rodomo paviršiaus ir to, kas po oda, po žodžiais.

Išleista bendradarbiaujant su Lietuvos audiosensorine biblioteka.
Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.