Michael Schur
Kaip tapti tobulam

Michael Schur

Kaip tapti tobulam

pasiruoškite susimauti

Autorius:
Pavadinimas:
Kaip tapti tobulam
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
9 val. 32 min. 42 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-466-781-7
Išleidimo duomenys:
Tyto alba 2023 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Greit apibėgi aplink rajoną (sveikata!), padedi senutei pereiti per gatvę (geranoriškumas!), pažiūri dokumentiką (žinios!), perskaitai naujienas (pilietiškumas!) ir guliesi miegoti. Kokia puiki diena.
O tuomet guli lovoje ir stebeilijiesi į lubas. Kažkas tave graužia.
Kiekgi „gėrio“ šiandien iš tikrųjų sukūrei?

Dauguma iš mūsų laikome save gerais žmonėmis, nors pasakyti, kas skiria gerą žmogų nuo blogo, nėra taip paprasta – filosofai šią mįslę mėgina įminti jau tūkstančius metų. Aptardamas pagrindines Vakarų moralės filosofijos sroves, M. Schuras knygoje „Kaip tapti tobulam“ kelia klausimą – ką šiandien reiškia būti geru žmogumi?

Ar etiška mėgautis meno kūriniu, jei jo autorius – siaubinga asmenybė? Ar kaip nors nusižengiame moralės principams, jei patys imame skelbti apie savo gerus darbus socialinėse medijose? Kiek pinigų aukoti labdarai? Ir apskritai – ką daryti, kai gerų darbų darymas ima sekinti?

Šmaikščiai gvildendamas kasdienybėje iškylančias moralines dilemas, M. Schuras knygoje „Kaip tapti tobulam“ kviečia permąstyti mažus ir didesnius gerumo aktus ir pamatyti tikrąją jų prasmę. Kaip sako pats autorius: „Būti geru žmogumi yra alinantis darbas. Bet jei to sieksite, ilgainiui tai ims atrodyti ne kaip darbas, o kaip galvosūkis, kurį pajėgsite išspręsti.“

„Bene patraukliausias įvadas į etikos filosofiją.“
The Wall Street Journal

„Bijodama, kad ilgi svarstymai apie moralę sutrikdys mano smagų, problemišką gyvenimą, buvau įsitikinusi, kad ši knyga – ne man. Kaip klydau! Ji tokia nuostabi, komiška ir nuoširdi, jog skaitydamas nė nepajunti, kaip tampi geresniu žmogumi.“
scenaristė, serialo „Biuras“ aktorė Mindy Kaling