Timas Petraitis
Pinigų laiškai

Timas Petraitis

Pinigų laiškai

lietuviška pinigų taupymo istorija

psichologo bandymas suprasti pinigus ir kitas gyvenimo smulkmenas

Autorius:
Pavadinimas:
Pinigų laiškai
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
5 val. 31 min. 13 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-466-798-5
Išleidimo duomenys:
Tyto alba 2024 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Kodėl savo taupymo istoriją pasakoju jums? Ir kodėl turėtumėte šią pasaulėžiūrą priimti? Tiesą sakant, nieko jūs neturėtumėte. Nesiekiu parduoti, greičiau dalinuosi, kodėl man tai suveikė ir tebeveikia. Svarbu, kad rastumėte savus atsakymus į įvairius gyvenimo „kodėl“. Tiek į „kodėl verta gyventi“, tiek į kitus, ne tokius pamatinius.

Timas Petraitis 16 metų dirba psichologu-psichoterapeutu, veda seminarus ir mokymus, o laisvalaikiu tampa maisto kurjeriu. Jo reguliariai atliekami gyvenimo eksperimentai kitiems gali atrodyti neįprasti ar net radikalūs, tačiau tai neatsiejama nuo jo asmenybės. Apie vieną tokių eksperimentų pasakojama „Pinigų laiškuose“.

70 tūkstančių eurų. Tiek per penkerius metus jis sukaupė nesiėmęs verslo, bet atradęs ir pritaikęs savo taupymo modelį. Tačiau tai nėra lengvos ir greitos sėkmės istorija. Ir ji tikrai ne vien apie pinigus.

Pakeitęs gyvenimo būdą ir įpročius jis išbrido iš finansinių ir asmeninių krizių, kartu pakito požiūris į pinigus ir žvilgsnis į gyvenimą. Būtent šia patirtimi, praktiniais patarimais ir užduotimis laiškuose dalijasi autorius.

Tai ir psichologo įžvalgos apie laimingesnį santykį su pasauliu. O pinigai čia turi šiokios tokios įtakos. Jie gali veikti santykius, sveikatą, laisvalaikį, ir atvirkščiai – laisvalaikis, sveikata, santykiai gali veikti pinigus.

Kaip tiems dviratininkams, besileidžiantiems į ištvermės varžybas su labai mažai daiktų, Timas siūlo išsigryninti gyvenimo kryptį iki esmės ir atmesti nereikalingus dalykus. Revizuoti savo santykį su darbais, aplinka ir pasauliu. Nes tik kantriai, po truputį daromi pokyčiai linkę užsilikti ir tapti nauju gyvenimo būdu.

Raktažodžiai