Erika Fatland
Siena

Erika Fatland

Siena

kelionė aplink Rusiją per Šiaurės Korėją, Kiniją, Mongoliją, Kazachstaną, Azerbaidžaną, Sakartvelą, Ukrainą, Baltarusiją, Lietuvą, Lenkiją, Latviją, Estiją, Suomiją, Norvegiją bei Šiaurės rytų jūrų kelią

Autorius:
Pavadinimas:
Siena
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
20 val. 56 min. 50 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-487-396-6
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

KĄ REIŠKIA BŪTI RUSIJOS KAIMYNE? Vieną rytą savęs paklausė norvegė antropologė Erika Fatland, negalėdama pamiršti sapno – klajonių per miegus po milžinišką žemėlapį iš vienos šalies į kitą palei Rusijos sieną. Ji nutarė į tokią kelionę leistis ir realiame gyvenime.

Per porą metų Erika Fatland sukorė per 20 000 kilometrų: laivu įveikė Šiaurės rytų jūrų kelią, skrido Šiaurės Korėjos vietos oro linijomis, keliavo kinų greitaisiais ir kazachų lėtaisiais traukiniais, autobusais bei mikroautobusais, arkliais, taksi, krovininiais laivais, baidare. Rezultatas: 14 aplankytų šalių – Šiaurės Korėja, Kinija, Mongolija, Kazachstanas, Azerbaidžanas, Sakartvelas, Ukraina, Baltarusija, Lietuva, Lenkija, Latvija, Estija, Suomija, Norvegija – ir knyga apie tai, ką reiškia gyventi plėšrios imperijos pašonėje.

Per visą Rusijos istoriją jos siena išliko nepastovi, ir tai – švelniai tariant. Slankiodama tai šen, tai ten ji vieną po kitos šlamštė kaimynines tautas, o būdavo, kad kurias imdavo ir išspjaudavo. Praėjus vos kelioms savaitėms po šio keisto antropologės sapno rusai okupavo Krymą, Rytų Ukrainoje įsiplieskė karas. Ir tai tik buvo pradžia – 2022-ųjų vasario 24-oji visiems laikams pakeitė šiuolaikinę Europą.

„Sienoje“ įtaigiai pasakojamos spalvingos, jaudinančios, tragiškos, neretai ir neįtikėtinos istorijos. Knygoje susipina istoriniai faktai, pokalbiai su žmonėmis ir autorės įspūdžiai.