Justinas Žilinskas
Kaukas Gugis ir sielų akmuo. Kn. 3

Justinas Žilinskas

Kaukas Gugis ir sielų akmuo. Kn. 3

[maginė fantastika]

Pavadinimas:
Kaukas Gugis ir sielų akmuo. Kn. 3
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
8 val. 58 min. 31 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-491-127-9
Išleidimo duomenys:
AMK 2023 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
AMK 2023 | Vilnius
Nerezervuotų licencijų skaičius:
499 iš 500
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Audioknyga „Kaukas Gugis ir sielų akmuo“ – paskutinė žinomo fantastinių istorijų vaikams rašytojo Justino Žilinsko trilogijos dalis.

Pasakojimo centre – sielų akmuo, kurio ieškodamas tolimosios jūros link išsiruošia audioknygos herojus kaukas Gugis. Greta – narsi ir sumani jo bičiulė ir bendražygė kaukaitė Gražė. Tačiau sielų akmens taip pat trokšta ir kiti paslaptingi veikėjai – tai ne tik laumės, bet ir jų medžiotojai, netikėtai įsiveržiantys į kaukų šventę. Fantastiškame audioknygos pasaulyje iššūkių kupinos kaukų kelionės metu vyksta gėrio ir blogio kova tarp kunigaikščio Jauniaus ir piktojo Rumbaudo pilies šimtininko Vilko.

Kaukai, aitvarai, žmonės, laumės – mitologinių ir fantastinių būtybių pasaulyje veikia ir mūsų gyvenimuose svarbūs dėsniai. Gugio ir jo draugų laukia narsos, gudrumo ir teisingumo pareikalausiantys nuotykiai. Svarbiausia čia bus – net ir tamsoje nešti šviesą.

Justinas Žilinskas (g. 1974) – rašytojas, teisininkas, trijų vaikų tėtis, 10 grožinių knygų autorius. Jo knygos apie kauko Gugio nuotykius įvertintos įvairiomis literatūrinėmis premijos, o iliustruotas romanas „Bėgliai“ 2022 m. išrinktas Metų knyga paaugliams ir gavo Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus Prano Mašioto premiją už geriausią 2022 m. kūrinį vaikams ir jaunimui.

Audioknygos leidybą finansavo Lietuvos kultūros taryba.