Gina Viliūnė
Kur dingo gandras Grantas?

Gina Viliūnė

Kur dingo gandras Grantas?

paukščių nuotykiai Ventės rage

Autorius:
Pavadinimas:
Kur dingo gandras Grantas?
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
2 val. 50 min. 52 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-491-121-7
Išleidimo duomenys:
AMK 2023 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
AMK 2023 | Vilnius
Nerezervuotų licencijų skaičius:
499 iš 500
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Ventės rago ornitologinėje stotyje susipažinsite su įvairiausiais Lietuvoje gyvenančiais ar tik kartais į svečius užsukančiais paukščiais. Sužinosite, kokie paukščiai laikomi protingiausiais, kokio dydžio yra jūrinio erelio lizdas, kuo ypatinga Aukštumalos pelkė ir ką pietums lesa skėtsakalis.

Prieš išskrisdami į šiltuosius kraštus žiemoti, paukščiai renkasi Ventės rage, kur šeimininkauja šarka Pika, paukščių sąskrydžio sekretorė. Ji rūpinasi, kad kiekvienas paukštelis būtų sužieduotas – gautų dailų žiedą su užrašu „Lietuva“. Bet prieš leidžiantis į tolimą kelionę paukščiai būtinai turi išgirsti garbės pirmininko ir Lietuvos nacionalinio paukščio gandro Granto iškilmingą kalbą. Visi nekantrauja, tik štai antra diena Granto niekur nematyti. Kur dingo gandras? Šarka su draugais pradeda paieškas. Gal gandras užsibuvo Nidoje? O gal svečiuojasi pas savo bičiulį filosofą garnį Filą? Ar pavyks bičiuliams surasti gandrą ir išgirsti jo ilgai ruoštą kalbą?

Autorė nuoširdžiai dėkoja Ventės rago ornitologijos centro vadovui Vytautui Jusiui ir biologui dr. Vitui Stanevičiui už pagalbą bei patarimus, be kurių ši knyga nebūtų atsiradusi.

Išleista bendradarbiaujant su leidykla „Tyto alba“.

Audioknygos leidybą finansavo Lietuvos kultūros taryba.