Danutė Gailienė
Ką jie mums padarė

Danutė Gailienė

Ką jie mums padarė

Lietuvos gyvenimas traumų psichologijos žvilgsniu

Autorius:
Pavadinimas:
Ką jie mums padarė
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
6 val. 15 min. 20 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-491-035-7
Išleidimo duomenys:
AMK 2022 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
AMK 2022 | Vilnius
Nerezervuotų licencijų skaičius:
9 iš 10
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Profesorė Danutė Gailienė audioknygoje „Ką jie mums padarė. Lietuvos gyvenimas traumų psichologijos žvilgsniu“, remdamasi šiuolaikinių sveikatos mokslų tyrimais ir teorijomis, kelia ir nagrinėja įvairius klausimus, susijusius ne tik su pavienių žmonių, bet ir su visos visuomenės, patirtomis traumomis, jų poveikiu visuomenės atminčiai ir dabartiniam tiek visos visuomenės, tiek kiekvieno asmens individualiam gyvenimui. Tai moksliškai pagrįsta studija, kurioje rasite žinių apie tai, kas yra psichologinė trauma ir kokius padarinius ji sukelia, kokie yra teoriniai traumos veikimo modeliai, kas yra asmeninė ir kolektyvinė trauma.

Audioknygoje analizuojama kokius padarinius Lietuvos visuomenės dvasinei ir psichologinei sveikatai sukėlė šalies patirtos istorinės traumos, kaip mūsų sąmonę, savimonę ir santykius paveikė viena kitą keitusios okupacijos, gyvenimas totalitarinio režimo sąlygomis ir kokią įtaką tai daro mūsų vaikams. Kas sukelia didesnę ilgalaikę žalą represijos, ar prisitaikymas prie totalitarinio režimo? Kas padeda išgyventi traumuojančias patirtis ir nepalūžti, iš kur semiamasi jėgų? Kodėl vengiame pripažinti traumas ir kodėl vis dėl to būtina apie jas kalbėti?

VU profesorė, psichologijos habilituota daktarė Danutė Gailienė tiria psichologinių traumų ir savižudybių problemas, konsultuoja psichologinių sunkumų ir emocinių sutrikimų turinčius žmones. Ji yra psichologinių knygų ir monografijų bei psichologijos vadovėlių autorė.