Jon Fosse
Vaizdai iš vaikystės

Jon Fosse

Vaizdai iš vaikystės

Autorius:
Pavadinimas:
Vaizdai iš vaikystės
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
3 val. 58 min. 16 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-8120-54-7
Išleidimo duomenys:
Aukso žuvys 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Knygą sudaro keli trumpieji prozos tekstai: „Vaizdai iš vaikystės“, „Sesutė“, apsakymas „Taip viskas prasidėjo“ bei apysaka „Rytas ir vakaras“.

Apysakoje „Rytas ir vakaras“ poetiškai žvelgiama į tokį trumpą ir trapų žmogaus gyvenimą. Pirmoje dalyje vyras laukia, kol jo žmona pagimdys sūnų Joną. Vėliau skaitytojas stebi jau suaugusio Jono gyvenimo pabaigą. Siužetas paprastas paviršiuje, tačiau visa jo esmė – teksto gilyje.

„Vaizdai iš vaikystės“ – autobiografinis kūrinys. Jis apima kūdikystę, nepatogią paauglystę, labiausiai vaizduotėje įstrigusius rašytojo gyvenimo momentus. Minimaliame tekste susipažįstame su autoriaus vaikystės miestelio gyvenimu, turime progą prisiliesti prie fjorsų išvagoto ir vėjų nugairinto Norvegijos peizažo.

„Sesutė“ buvo rašytas tarsi kūrinys vaikams. Pagrindinė veikėja ir pasakotoja yra keturių metų mergaitė. Šioje istorijoje taip pat paliečiama paties autoriaus vaikystė ir jos prisiminimai. Apsakyme „Taip viskas prasidėjo“ jautriai perteikiamos tyros paaugliškos meilės problemos, pasakojama apie pirmąsias nedrąsaus jausmo užuomazgas.