Philippe Bénéton
Politikos mokslo įvadas

Philippe Bénéton

Politikos mokslo įvadas

Autorius:
Pavadinimas:
Politikos mokslo įvadas
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
365
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-5-417-00993-8
Išleidimo duomenys:
Mintis 2010 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

„Nepakartojamas įvadas į politikos mokslą. Originalus politikos mokslo ir politikos filosofijos junginys“.
Prof. Alvydas Jokubaitis
VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas

Kaip vertinti politinius reiškinius? Kas yra politika? Kas politikoje svarbu? Siekiant atsakyti į šiuos klausimus, knygoje pirmiausia atskleidžiami esminiai antikos, viduramžių krikščionių ir moderniųjų laikų mąstytojų požiūrių skirtumai, toliau aptariami įvairūs atsakymai, visų pirma pasitelkiant istorinę patirtį. Kitas „Politikos mokslo įvado“ tikslas – parodyti, kokiomis svarbiausiomis ypatybėmis pasižymi moderniųjų laikų politika ir kokie yra jos didieji tikslai.

Beveik visą praeitą šimtmetį siautėję politinių režimų karai, matyt, iš tikrųjų pasibaigė, ko taip ilgai nėra buvę. Bet ar tai reiškia, kad diskusija apie politinį režimą – svarbiausią politikos klausimą – jau baigta?
„Politikos mokslų įvade“ Philipas Benetonas – garsus prancūzų mokslininkas, Reno universiteto teisės ir politikos mokslų profesorius, aptaria visus pagrindinius politikos mokslų klausimus ir sąvokas, kurie visais laikais buvo aštrių diskusijų objektas. Pirmoji knygos dalis skirta politikos interpretavimo būdams nuo antikinių laikų iki XX amžiaus. Antrojoje dalyje politikos interpretavimas nagrinėjamas akcentuojant diskusijos elementus. Trečioji monografijos dalis skirta šiuolaikinei politikai, ideologijai ir totalitarizmui. Paskutinėje, ketvirtojoje dalyje, nagrinėjamos dabartinės demokratijos problemos. Itin svarbi ir autoriaus akcentuojama tema – XX amžiaus politinių režimų prigimtis. Benetonas išsamiai analizuoja ideologines revoliucijas, jų triumfą ir žlugimą. Apžvelgdamas nacizmą ir bolševizmą profesorius tiria ideologijų mechanizmus ir nukrypimus.

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Raktažodžiai