Ian McGuire
Šiaurės vandenys

Ian McGuire

Šiaurės vandenys

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Šiaurės vandenys
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
8 val. 58 min. 20 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-494-002-6
Išleidimo duomenys:
Briedis 2022 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
4.5
3 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Banginių medžioklė skirta tikriems vyrams! Anglija, 1850-ieji. Laive, plaukiančiame į Arktį, susitinka du moralės neturintys vyrai: harpūnininkas Henris Draksas ir buvęs karo gydytojas Patrikas Samneris. Pirmasis yra žiaurus psichopatas žudikas, o antrasis – bėglys, kuris slapstosi nuo teisėsaugos ir todėl sutinka eiti laivo mediko pareigas.

Laivo įgulai radus nužudytą berniuką, Samneris imasi veiksmų. Arktinės žiemos tamsoje, neišvengus abiejų vyrų akistatos, kyla lemtingas klausimas: kas išgyvens iki pavasario?

2016 m. Iano McGuire’o romanas „Šiaurės vandenys“ įtrauktas į „New York Times“ geriausių knygų dešimtuką, kūriniui skirta „Man Booker“ premija. 2017 m. knygos autorius pelnė „RSL Encore“ apdovanojimą už geriausią metų romaną, kuris tais pačiais metais dar buvo įtrauktas į trumpąjį dienraščio „LA Times“ knygų premijos sąrašą.

Pagal romaną „Šiaurės vandenys“ yra sukurtas mini serialas „The North Water“. 2022 m. Kanados ekrano apdovanojimuose jis buvo nominuotas geriausio draminio serialo kategorijoje.