Kenneth Slawenski
Dž. D. Selindžeris: pakylėtas gyvenimas

Kenneth Slawenski

Dž. D. Selindžeris: pakylėtas gyvenimas

Autorius:
Pavadinimas:
Dž. D. Selindžeris: pakylėtas gyvenimas
Diktorius:
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
17 val. 33 min. 56 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-9955-16-434-0
Išleidimo duomenys:
Gimtasis žodis 2013 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Pirmą kartą Lietuvos skaitytojams pateikiama mįslingojo JAV rašytojo Džeromo Deivido Selindžerio (1919–2010) biografija. Rašytojo, apie kurį daug metų nebuvo žinoma beveik nieko ir kuris ilgainiui tapo visos Amerikos legenda.

Selindžerio romanas „Rugiuose prie bedugnės“ (1951) yra jau kelių kartų kultinė jaunimo knyga. Pasaulyje parduota daugiau nei 65 milijonai jos egzempliorių. Pats rašytojas stengėsi atsiriboti nuo triukšmo, kurį sukėlė jo kūryba. Beveik pusę amžiaus Selindžeris gyveno kaip atsiskyrėlis, vengė duoti interviu ir slėpė nuo visuomenės net menkiausias asmeninio gyvenimo detales. Jis nuolat rašė, bet nuo 1965 m. nebeišleido nė vieno naujo kūrinio. Tačiau tai dar labiau kurstė jo gerbėjų smalsumą. Pasak vieno amerikiečių pedagogo, kitų rašytojų šlovė neužgožė tylinčio Selindžerio.

Vos pasirodžiusi Dž. D. Selindžerio biografija tapo tikra sensacija. Joje ne tik detaliai nagrinėjama Selindžerio kūryba, bet ir daug dėmesio skiriama sudėtingai rašytojo asmenybei, aprašomas visas jo gyvenimas, karo metų patirtis ir ryšys su Rytų filosofijomis. Knygoje atskleidžiama iki šiol dar niekur neskelbtų stebinančių faktų. Skaitytojus turėtų ypač sudominti Selindžerių giminės šaknys, kurios siekia Lietuvą.

Kenneth Slawenski yra žinomas Selindžerio gyvenimo ir kūrybos tyrinėtojas. Jis įkūrė Selindžeriui skirtą interneto svetainę Dead Caulfields ir septynerius metus atsidėjęs rašė knygą „Dž. D. Selindžeris: Pakylėtas gyvenimas“. Kaip šaltinius naudojo jau publikuotus straipsnius, bibliotekų ir archyvų turimus Selindžerio laiškus, gimimo ir santuokos liudijimus, kūrinių rankraščius.