Stuart MacBride
Gęstanti šviesa. Kn. 2

Stuart MacBride

Gęstanti šviesa. Kn. 2

Autorius:
Pavadinimas:
Gęstanti šviesa. Kn. 2
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
12 val. 26 min. 21 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-9955-26-706-5
Išleidimo duomenys:
Briedis 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
3.9
4 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

„Detektyvų serijos“ romanų ciklo antroji knyga.

Loganas Makrėjus yra greitas, sumanus, bet nesėkmių persekiojamas policijos seržantas, kuris ir vėl turi stoti į kovą su serijiniu žudiku. Įvykiai, aprašyti romane „Gęstanti šviesa“ vyksta praėjus metams po istorijų, pateiktų debiutiniame ciklo romane „Šaltas granitas".

Lietingame Aberdyne kažkas padega iš pažiūros negyvenamą namą. Bet gaisro metu žūsta šeši ten vis tik buvę žmonės. Prasidėjus tyrimui paaiškėja, kad padegėjas užblokavo visus galimus pasitraukimo kelius ir stebėjo, kaip nelaimėliai žūsta ugnyje. Kitą dieną dokuose atrandama žiauriai nužudyta prostitutė. Į tyrimą įtraukiami visi Aberdyno policininkai, o Loganui atitenka nužudytos prostitutės byla. Jos tyrimas įgauną pagreitį, kai po kelių dienų atrandamas dar vienos nužudytos moters kūnas. Visos aplinkybės kalba apie tai, kad mieste siaučia serijinis žudikas.

Tuo pačiu metu romano herojus turi didelių bendradarbiavimo su savo kolegomis problemų. Ir tai dar ne viskas – seržanto veiklą tiria vidinė komisija, asmeninis gyvenimas komplikuojasi, o tyrimas kiekvieną akimirką tampa vis sudėtingesniu. Stuartas MacBride klampina seržantą į vis didesnes bėdas ir skaitytojui belieka spėlioti – ar pavyks Loganui Makrėjui susitvarkyti su problemomis darbe ir privačiame gyvenime?