Erich Maria Remarque
Triumfo arka

Erich Maria Remarque

Triumfo arka

romanas

Pavadinimas:
Triumfo arka
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
17 val. 44 min. 29 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-491-050-0
Išleidimo duomenys:
AMK 2023 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
AMK 2023 | Vilnius
Nerezervuotų licencijų skaičius:
1000 iš 1000
4.8
3 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

„Triumfo arka“ dažnai vadinama viena gražiausių pasaulyje XX a. knygų apie meilę. Tai buvo pirmoji po Antrojo pasaulinio karo pasirodžiusi vokiečių autoriaus knyga.

Ravikas, iš Vokietijos pabėgęs chirurgas, apsigyvena pigiame Paryžiaus viešbutyje, su savimi neturėdamas jokio asmens tapatybės dokumento. Naktimis jis vis dar sapnuoja košmarus po išgyvento Pirmojo pasaulinio karo, o dienomis jį kamuoja kraupūs prisiminimai – pilnos koncentracijos stovyklos, numirėliški nukankintų draugų veidai, gyvųjų skausmas, slogūs atsisveikinimai ir nuolatinė vienatvė. Savo gyvenime Ravikas jau patyrė, kas yra karas, mylimos moters savižudybė, nelegalus darbas gydymo įstaigoje ir persekiojimai. Įtampa ir skausmas tapo tokie nepakeliami, kad gelbsti tik įprotis nusigerti iki sunkaus svaigulio. Visą beviltišką Raviko gyvenimą nušviečia netikėta pažintis su žavia artiste Žoana Madu, tačiau bėglio statusą turintis vyras savo mylimajai gali pasiūlyti tik nuolatinį slapstymąsi ir nesaugumą. Ar įmanoma meilė naujo karo išvakarėse?

Šioje audioknygoje meilė – pagrindinė vertybė, kuri suteikia veikėjams viltį ir galimybę net į beprotybės apimtą pasaulį žiūrėti ironiškai. Kaip ir įprasta E. M. Remarko romanuose – čia vaizduojamas karo paveiktas žmogus ir jo vidinė kova, ieškant vilties, džiaugsmo ir paties gyvenimo.

E. M. Remarkas – vienas žymiausių ir populiariausių XX a. vokiečių rašytojų. Dėmesingas savo epochos stebėtojas, humanistas, asmeniškai patyręs karo žiaurumus, spalvinga ir charizmatiška asmenybė, 14 romanų autorius. Audiotekoje galima paklausyti dar keturis E. M. Remarko romanus.