Aldous Huxley
Puikus naujas pasaulis

Aldous Huxley

Puikus naujas pasaulis

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Puikus naujas pasaulis
Diktorius:
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
7 val. 33 min. 30 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-491-056-2
Išleidimo duomenys:
AMK 2023 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
AMK 2023 | Vilnius
Nerezervuotų licencijų skaičius:
999 iš 1000
4.3
2 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Puikus naujas pasaulis yra tobulas. Čia gyvena žmonės, kurie niekada neserga, nejaučia liūdesio ir pykčio. Tiesa, jie nejaučia ir gerų jausmų, nes jausmai trukdo gyventi laimingai. Seksas ir narkotikai yra laisvi ir kiekvienam lengvai prieinami. Kasdienybė tobula – nereikia niekuo rūpintis, nes nėra draugų, šeimos ir vaikų – na, jei labai norisi vaiko, galima jį užauginti mėgintuvėlyje ir suprogramuoti laimingai ateičiai pagal savo norus. Vieni šio tobulo pasaulio žmonės dirba elitinius darbus, kiti – juodus darbus, tačiau net ir tai daro su šypsena. Nes negalima jaustis kitaip. Netikėtai šią tobulo pasaulio tvarką pertraukia vienas žmogus, atsiradęs per sistemos klaidą, kuris ima jausti, kad šis gyvenimas yra daugiau. Jis nori mylėti, jausti, gyventi. Nusistovėjusi tvarka ima svyruoti.

„Puikus naujas pasaulis“ – viena svarbiausių XX a. knygų, kurios pavadinimas ar citatos tapo socialinio, kultūrinio ar politinio gyvenimo dalimi. Tai sukrečiantis ir pranašingas pasakojimas apie mokslo pažangą, socialinę atskirtį ir valdžios galią, naikinančią vertybinį pamatą.

Kai 1932 m. pirmą kartą pasirodė ši knyga, ji buvo draudžiama, tačiau vėliau buvo vieningai pripažinta, kad tai yra labai reikšmingas kūrinys – ne vien dėl savo literatūrinės vertės, bet ir dėl to, kaip tiksliai jis apibrėžia visuomenę ir įžvalgiai nuspėja valdžios galios žaidimus.

Aldous Huxley (1894-1963) – vienas talentingiausių ir įtakingiausių XX a. anglų rašytojų, filosofas.

Audioknygos leidybą iš dalies parėmė Lietuvos Kultūros Taryba.