Santiago H. Amigorena
Vidinis getas

Santiago H. Amigorena

Vidinis getas

Greitai pasirodys
Pavadinimas:
Vidinis getas
Diktorius:
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
1 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-01-4350-6
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

„Vidinis getas“ – istorija, paremta realia autoriaus Santiago H. Amigorena senelio patirtimi. Senelio, kuris slegiamas kaltės paniro į vidinę tylą. Kvapą gniaužianti knyga, kuria rašytojas atleidžia savo senelį nuo tylos priesaikos ir leidžia skaitytojams išgirsti beviltišką ir orų jo prosenelės balsą.

Buenos Airės, 1940-ųjų metų pradžia. Pagrindinis knygos veikėjas – trisdešimt aštuonerių metų vyras Visentė Rozenbergas, kuris 1928-tais metais paliko tėvus, brolį ir seserį irbei iškeliavo į kitą pasaulio galą kurti naujo gyvenimo. Šiandien jis turi baldų parduotuvę, yra sėkmingai vedęs, susilaukė žavių vaikų. Vyras mėgaujasi laiminga kasdienybe dideliame mieste. Eina į kavines, žydišką maistą keičia į empanadas, skaito vietinius laikraščius ir puikiai kalba ispaniškai.

Jis nepraktikuoja savo protėvių religijos. Visentė – dvidešimtojo amžiaus žmogus, patenkintas naujojo pasaulio gyventojas. Tačiau jo tėvai liko Varšuvoje. Vienas laiškas po kito ir motina sūnui pasakoja apie savo padėtį, kuri vis labiau blogėja. Naciai daugybę žmonių izoliavo gete.

Laikui bėgant aiškėja daugiau detalių apie dramatišką situaciją Europoje. Žmonės skerdžiami tiesiog dienos šviesoje. Žudikas – vokiečių kareivių sarkazmas. Alkis ir ligos atrodo niekis, prieš nužmoginimą. Motinos laiškai beviltiški ir tiesūs – artėja galas. Būtent tada Visentė prabunda. Tas, kuris vargiai prisiminė savo žydišką kilmę, supranta, kad per tą laiką, kol jis laimingai ir saugiai gyvena čia, kitame pasaulio gale naikinami žmonės. Vyras, kalbantis keliomis kalbomis ir nelankantis šventyklos, jaučia, kad viskas, ką jis darys, bus nenaudinga.

Visentė Rozenbergas pradeda vis mažiau kalbėti, pirmenybę teikia tylai, sako tik esminius dalykus. Kaltė, dėl to, kad paliko motiną gete, kad buvo žydas ir liko gyvas, kai žuvo milijonai, graužia jį iš vidaus ir glumina šeimą bei draugus. Tyla – vidinis getas – paveiks likusį Visentės ir jo palikuonių gyvenimą.

„Vidinis getas“ – jaudinanti istorija apie žmogų, sutraiškytą dviejų pasaulių – vidinio ir išorinio, kaltės ir bejėgystės.

Autoriaus Santiago H. Amigorena prosenelė mirė Treblinkos koncentracijos stovykloje. Tikra istorija paremtas romanas buvo nominuotas prestižinėms prancūzų literatūros premijoms.

Romaną įsigyti internetu siūlome tiems, kuriems įdomi XX a. istorija ir žmogaus refleksija su savimi. Žinoma, pirkti online rasite ir kitų žanrų, bei siužetų. Gerų knygų kaina draugiška, o galimybę apsipirkti dar pigiau užtikrina akcijos bei išpardavimai. Trumpi aprašymai ir ištraukos padeda įvertinti knygas, o atsiliepimai bei apžvalgos apsispręsti. Kiekvieno leidinio puslapyje paruošėme santrauką su aprašymais, puslapių skaičiumi ir kita aktualia informacija.