Saara Turunen
Neracionalūs dalykai

Saara Turunen

Neracionalūs dalykai

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Neracionalūs dalykai
Diktorius:
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
9 val. 5 min. 27 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-487-322-5
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
1.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Tarptautinio pripažinimo sulaukusi suomių rašytoja, pjesių autorė ir režisierė Saara Turunen, Lietuvos auditorijai pažįstama iš Lietuvos nacionaliniame dramos teatre pastatyto spektaklio „Broken Heart Story", romane „Neracionalūs dalykai" tiesmuku, kone stačiokišku stiliumi pasakoja meilės, santykių ir gyvenimo tarp dviejų šalių istoriją. Ryškia savita maniera autorė piešia milenialsų kartai priklausančios moters paveikslą – jos bandymą išbalansuoti tarp visuomenės lūkesčių, įsipareigojimų ir laisvės.

Jauna suomė atvyksta į Barseloną studijuoti dramaturgijos ir įsimyli čia sutiktą kataloną. Tačiau jų meilės išraiška tiek sau, tiek kitiems skiriasi kardinaliai. Taip prasideda intensyvus romanas, plėšantis moterį tarp dviejų šalių ir dviejų kultūrų.

„Tarsi Sally Rooney veikėjai po dešimties metų mėgintų gyventi normalių suaugusiųjų gyvenimą... Iš pirmo žvilgsnio paprastutė istorija apie kultūrų skirtumus ir kasdienio gyvenimo kuriozus išauga į subtilų, vos apčiuopiamo humoro persmelktą pasakojimą apie ištisos kartos nerimą ir patiriamą spaudimą, įdiegtus ir paveldėtus kompleksus, kiek neįprastus dviejų žmonių santykius, kurie kažkodėl labiausiai trukdo aplinkiniams, taip pat itin sunkius ir graudžius, tačiau įveikiamus gyvenimo etapus. Knyga apie tai, kaip visą laiką stengiamės būti išmintingi, racionalūs suaugusieji, tačiau neracionalių dalykų mūsų gyvenime tik daugėja.“
Vertėja Urtė Liepuoniūtė