Saulius Vasiliauskas
Dabar aš ramiai papietausiu

Saulius Vasiliauskas

Dabar aš ramiai papietausiu

trumpieji pasakojimai

Pavadinimas:
Dabar aš ramiai papietausiu
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
2 val. 49 min. 17 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-480-179-2
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

„Dabar aš ramiai papietausiu“ – debiutinis Sauliaus Vasiliausko trumposios prozos rinkinys, išleistas laimėjus „Pirmosios knygos“ konkursą. Autoriaus pasakojimai šiek tiek autobiografiniai, įkvėpti atidžių kasdienybės stebėjimų, lengvai ironiški ir atviri.

Sauliaus Vasiliausko knygą sudaro trumposios prozos žanro tekstai. Jie skirtingi – miniatiūros, esė ir kitos formos kviečia panerti į veikėjo gyvenimo nuotrupas, įvairius dialogus, pamąstymus, išgyvenimus bei patyrimus. Autorius sako, kad ši knyga bus artima jaunimui, kuris dar ieško savęs, išgyvena neramias mintis, stresą, nuovargį, jaučiasi įkliuvęs į užburtą ratą, tačiau tiki, kad ateis akimirka ir viskas taps paprasčiau. Taip pat rašytojas tikisi, kad istorijose šį tą artimo ras ir literatūros gurmanai.

Knygos tekstai parašyti įvairiomis aplinkybėmis ir atspindi autoriaus santykį su aplinka, kalba, taip pat perteikia kasdienybėje patiriamą nerimą ir asmeninių vertybių paieškas. Iš pirmo žvilgsnio tekstai paprasti ir daugeliui skaitytojų sukels šypseną, primins juos pačius ir pažįstamas situacijas. Rašytojas nevengia švelniai pasijuokti iš tam tikrų dalykų, pavyzdžiui, interviu, kuriuos rengia nepasiruošę žurnalistai. Autoriaus aprašomi įvykiai nutinka kiekvieną dieną. Tačiau kasdien matomi reiškiniai primena, kad gyvenimą reikia gyventi ir tą daryti ne paviršutiniškai, o iš esmės – klausyti, stebėti, patirti.

Kartais šiek tiek ironiški, kartais labai nuoširdūs, kartais stebėtinai paprasti pasakojimai ir netikėti jų siužetai palies kiekvieną, ieškantį įkvėpimo mažuose dalykuose.