John Steinbeck
Rūstybės kekės

John Steinbeck

Rūstybės kekės

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Rūstybės kekės
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
18 val. 25 min. 54 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-9955-13-969-0
Išleidimo duomenys:
Jotema 2021 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
4.3
4 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Nobelio premijos laureato John Steinbeck romanas „Rūstybės kekės“ pelnė prestižines Pulicerio ir Nacionalinės knygų premijas. Knyga įtraukta į daugybę geriausių visų laikų kūrinių sąrašų ir laikoma amerikiečių literatūros perlu. Tačiau lyg šiol Lietuvoje buvo prieinamas vos vienas cenzūruotas leidimas, pasirodęs 1947-tais metais. Pagaliau skaitytojai gauna progą perskaityti naują vertingo klasikos kūrinio vertimą.

Romanas „Rūstybės kekės“ nukelia Jungtines Amerikos Valstijas. Praėjusio amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje šalį purtė didžiausia ekonominė krizė. Tie, kurie turėjo darbo – jo neteko. Tie, kurie duona pelnė savo sąžiningu darbu – skursta. Ūkininkus, visą gyvenimą dirbusius žemę, išstumia moderni technika bei pinigais aptekę konkurentai. O ir auginti nėra ko, nes Oklahomoje siaučia sausra. Kur ne kur vis pasirodo reklaminiai lapeliai, kviečiantys atvykti į Kaliforniją. Ten, sakoma, vis dar yra darbo, o darbštūs žmonės priimami išskėstomis rankomis.

Nuskurdę ūkininkai Džodai, netekę vilties išgyventi, pasiryžta palikti viską ir sekti paskui pažadą į Kaliforniją. Visą savo gyvenimą sukrovę į per siūles braškantį automobilį, jie, kartu su minia kitų migrantų, patraukia Kalifornijos ir svajonės link. Deja, įveikę pavojingą kelią ir patyrę skaudžių praradimų žadėto darbo jie čia neranda ir diena iš dienos turi kovoti su alkiu, skurdu, diskriminacija ir milžiniška socialine neteisybe.