John Le Carré
Po priedanga

John Le Carré

Po priedanga

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Po priedanga
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
9 val. 39 min. 25 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-480-241-6
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

„Po priedanga“ – šnipų romanas, kuriame neištraukiami ginklai. Tai šnipų romanas, vykstantis ne Antrojo pasaulinio ar Šaltojo karo laikais. Autorius John le Carré rašo apie šiuos laikus ir dabartyje vykstančias politines machinacijas.

Pagrindinis veikėjas 47-erių Natas – patyręs šnipas. Jis ilgai dirbo Didžiosios Britanijos slaptojoje žvalgyboje. Po kelis dešimtmečius trukusių užduočių užsienyje jis pagaliau grįžo į Londoną. Pakanti Nato žmona Pru džiaugiasi, kad vyras pagaliau namuose. Bėda ta, kad tokio lygio agentui kvietimas grįžti namo dažniausiai reiškia ir karjeros pabaigą.

Visgi, įtampai tarp Vakarų ir Rusijos didėjant, aplinkybės pasisuka netikėta linkme ir vadovybė skiria naują užduotį – vadovauti šnipų skyriui „Prieglobstis“. Politika niekada nebuvo stiprioji Nato pusė, tačiau jis sutinka imtis bet kokio darbo, kad tik išliktų tarnyboje ir atidėtų dilemą, ką su savo gyvenimu daryti toliau. Nato perimtas skyrius atrodo beviltiškas. Dėmesio verta atrodo tik jaunoji agentė Florencė.

Laisvalaikiu Natas žaidžia badmintoną. Šis užsiėmimas visada buvo naudingas jo šnipo karjerai. Nuolatinis Nato partneris – Edas, jaunuolis nuolat reiškiantis nepasitenkinimą breksitu, burnojantis prieš Donaldą Trumpą ir besiskundžiantis savo beprasmiu darbu. Šio veikėjo lūpomis rašytojas John le Carré išsako visuotinę daugelio žmonių savijauta. Edas nenori tik egzistuoti, jis nori veikti ir taip nejučia įtraukia Natą, Florencę ir kitus veikėjus į pražūtingas pinkles.