Žydrūnė Dargužytė
Rašymo terapija

Žydrūnė Dargužytė

Rašymo terapija

nuo žodžio iki jausmo

Pavadinimas:
Rašymo terapija
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
3 val. 53 min. 10 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-442-143-3
Išleidimo duomenys:
Didakta 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Autorės knyga, dedikuota rašymui kaip gydančiam terapiniam procesui. Joje – autentiškos refleksijos bei metodika, kaip specialistams ir asmenims individualiai dirbti su terapiniais tekstais.

Rašymo terapija yra procesas, kurio metu rašantysis pats save stebina, atranda iš naujo, savimi nusivilia, savęs išsižada, sau atleidžia, save priima ir t. t. O svarbiausia – to, kas parašyta, nereikia vertinti, analizuoti ar interpretuoti. Rašymo terapijos galia veiksme, arba, kitaip tariant, pačiame rašyme. Skaitytojas čia taps ir rašytoju, jei tik pasiryš nerti ne tik į drąsiai atskleistas asmeniškas, itin jautrias autorės istorijas, bet ir į savo jausmų bei minčių gelmes. Be to, pateikta ir teorinė medžiaga, galimos terapinių sesijų galimybės, leisiančios dar lengviau suprasti ir išbandyti siūlomą gijimo būdą rašymu.

Rašymo terapija atskleista per tikrus išgyvenimus, iškristalizuota ir nužymėta punktyrine linija kaip maršrutas. Žemėlapis reikalingas ir naujokui, ir patyrusiam keliautojui, todėl knyga bus vertinga kiekvienam. Net neketinantis rašyti žmogus bus įtrauktas į terapinį procesą, nes knygos vandenyno gylis didelis, neišeis pavaikščioti pakraščiu ar pabraidyti sekluma. Žmogui, dirbančiam su kitais žmonėmis, knyga bus vertinga kaip idėjų šaltinis, rimtų terapinių-biblioterapinių tekstų rinkinys.

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Raktažodžiai