Morgan Housel
Pinigų psichologija

Morgan Housel

Pinigų psichologija

amžinos pamokos apie turtą, godumą ir laimę

Autorius:
Pavadinimas:
Pinigų psichologija
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
6 val. 30 min. 12 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-95168-3-7
Išleidimo duomenys:
Kita perspektyva 2021 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Ar gali paprastas pareigas užimantis žmogus vien savo darbu susikrauti turtus? Tokį klausimą kelia ir knygos „Pinigų psichologija. Amžinos pamokos apie turtą, godumą ir laimę“ autorius Morgan Housel.

Ko gero daug kartų girdėjote, kaip reikia siekti finansinės gerovės, skaitėte knygų apie finansus, kuriuose siūlomi metodai turėtų padėti tapti milijonieriais. Tačiau kišenėje ir toliau švilpia vėjai? Autorius teigia, kad svarbiausia yra tai, kaip elgiamės su pinigais, o tinkamo elgesio sunku išmokti net ir tikrai labai protingiems žmonėms.

Dažnai manoma, kad finansiniai sprendimai apima daugybę matematinių skaičiavimų, o formulės ir lentelės nurodo, ką tiksliai daryti. Tačiau realiame gyvenime sprendimus priimame ne apsikrovę grafikais bei skaičiuoklėmis, o sėdėdami prie pietų stalo ar diskutuodami posėdžių kambaryje.

Daugelį veiksmų lemia asmeninės istorijos, unikalus požiūris į pasaulį, ego, rinkodaros įtaka ar visų šių veiksnių dermė. Knygos autorius dalijasi devyniolika trumpų istorijų, kuriose pristato įdomų įvairių žmonių požiūrio kampą ir padeda suprasti, kas nulemia, kad vieni žmonės praturtėja, o kiti lieka vargšais.

Morgan Housel išryškina skirtumus tarp turtingų ir pasiturinčių bei atskleidžia, kokios konkrečios žmogaus savybės lemia jo galimybes praturtėti. Viena jų – kantrybė. Rašytojas nevengia kritikuoti ir godulio, kurio apimti daugelis rizikuoja viskuo, ką turi.

Finansinio raštingumo knygoje rasite naudingų patarimų, kurie padės pakeisti požiūrį į pinigus, prabangą, taip pat atsakys į įvairius klausimus apie investavimą biržose. Leidinys naudingas kiekvienam, nes nėra tokio žmogaus, kuris nenorėtų pagerinti savo finansinės situacijos.

Raktažodžiai