Philip Kerr
Kovo našlaitės. Kn. 1

Philip Kerr

Kovo našlaitės. Kn. 1

Bernio Giunterio tyrimas

istorinis detektyvas

Autorius:
Pavadinimas:
Kovo našlaitės. Kn. 1
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
9 val. 47 min. 24 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-9955-26-901-4
Išleidimo duomenys:
Briedis 2021 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Trilogijos „Juodasis Berlynas“ pirmoji knyga.

Knygoje skaitytojams pristatomas Bernis Giunteris – buvęs policininkas, manęs, kad ketvirtojo dešimtmečio Berlyno gatvėse regėjo jau viską, kol ima dirbti privačiu sekliu ir kiekviena byla, kurios imasi, įtraukia vis giliau į šiurpius nacių subkultūros ekscesus.

Bernhardo Giunterio specializacija – dingusių asmenų, dažniausiai žydų, paieška. Turtingas pramonininkas nusamdo jį rasti dukros ir žento žudiką. Pora žuvo per neįkainojamo deimantų vėrinio vagystę.

Giunteris greitai įtraukiamas į didžiulį politinį skandalą, į kurį įsivėlę du Hitlerio pakalikai – Geringas ir Himleris. Ieškodamas nusikaltėlio Giunteris patenka į lavonines, perpildytas nacių aukų; į triukšmingus naktinius klubus; į olimpines žaidynes, kuriose juodaodis Džesis Ovensas sutaršo arijų rasinės viršenybės teoriją; į garsios aktorės buduarą, galiausiai į Dachau koncentracijos stovyklą. Grumtynės su gestapo agentais, susišaudymai su svetimoteriautojais, susidūrimai su įvairaus plauko nusikaltėliais ir lavonais netikėtose vietose verčia skaitytojus iki paskutinių puslapių spėlioti, kas gi žudikas.

„Kovo našlaitės“ – tamsiausias ir geriausias vadinamosios juodosios literatūros pavyzdys.