V.S. Alexander
Maisto ragautoja

V.S. Alexander

Maisto ragautoja

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Maisto ragautoja
Diktorius:
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
12 val. 44 min. 48 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-444-366-4
Išleidimo duomenys:
Sofoklis 2021 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
1.9
4 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Antrasis pasaulinis karas – tema, kuri dar ilgai domins skaitytojus, o daugybė jame dalyvavusių žmonių verti atskiro pasakojimo. Istorinių romanų rašytojas V. S. Alexander knygoje „Maisto ragautoja“ nukelia į 1943-iuosius metus ir pasakoja apie moteris, nuo kurių priklausė Adolfo Hitlerio gyvenimas. Tai drąsos, pasiaukojimo ir meilės istorija.

Kai sąjungininkai pradėjo bombarduotu sostinę, tėvai penkiolikmetę Magdą Riter iš Berlyno išsiuntė į Vokietijos pietus. Tačiau ramaus gyvenimo mergina čia neranda, nes nacių vadovybė pasirenka Magdą viena iš Hitlerio maisto ragautojų. Jos užduotis – ragauti fiureriui skirtą maistą ir tikrinti ar jis neužnuodytas. Merginoms teigiama, kad taip jos aukojasi dėl Reicho gerovės.

Tai nėra jos svajonių darbas, Magda nenorėjo būti atskira nuo šeimos, ji nėra didelė SS ir Hitlerio gerbėja, kaip ir visi bijo dėl savo artimųjų gyvybės. Tačiau naivi ir žavi mergina greitai pelno aplinkinių pasitikėjimą ir įsimyli SS karininką Karlą. Jis jai atskleidžia neįtikėtinus nacių žiaurumus. Mergina suvokia, kad blogis turi būti nutrauktas, o Hitleris sunaikintas. Magda supranta ir tai, kad jai teks būti labai atsargiai ir laviruoti tarp fiurerio priešų ir aklų gerbėjų.