Lois Lowry
Mėlyna sruoga. Kn. 2

Lois Lowry

Mėlyna sruoga. Kn. 2

apysaka

Autorius:
Pavadinimas:
Mėlyna sruoga. Kn. 2
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
5 val. 5 min. 15 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-01-3524-2
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2018 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Ciklo „Siuntėjas“ antroji knyga.

Garsioje, jau vaikų ir paauglių literatūros klasika vadinamoje knygoje „Siuntėjas“ Lois Lowry sukūrė paslaptingą, techniškai tobulą ir emociškai skurdų ateities pasaulį. Antroji šios serijos knyga „Mėlyna sruoga“ nukelia mus į pasaulį po katastrofos, kur gyventojai turi tik elementariausias ir būtiniausias technologijas, o pyktis, godumas, pavydas ir žiaurumas paprastų žmonių gyvenimą paverčia trumpu ir nelaimingu.

Visuomenė knygoje „Mėlyna sruoga“ taip pat kaip ir pirmojoje dalyje yra valdoma negailestingų Vyresniųjų, kuriuos gaubia paslaptis ir pagarbi baimė. O prisiminimų ir gebėjimų išsaugojimas ir vėl priklauso nuo vaikų.

Nepaprastai gabi siuvinėjimui luoša našlaitė Kira dėl neramumų kaime paimama gyventi į didžiosios Tarybos rūmus. Čia jai tenka su adata ir siūlu atkurti ant specialios mantijos istorinius piešinius. Šis rūbas bus dėvimas per kasmetinį susibūrimą, kuomet visi gyventojai susirenka išgirsti kelias valandas trunkančios dainos, pasakojančios pasaulio istoriją tokią, kokia ją nori matyti Vyresnieji.

Yra ir daugiau gabių vaikų. Tomas, berniukas, kuris drožinėja sudėtingus simbolius, ir mergaitė, kuri kažkada turės atlikti apie pasaulį pasakojančią dainą. Virš trijų gabių vaikų galvų nuolat tvyro Vyresniųjų grėsmė. Vyresniųjų, kurie neturi jokių ypatingų galių, naudojasi talentingais vaikais. O ir dainos ceremonija yra kur kas tamsesnė nei galima pagalvoti.

Kirai reikia ne tik siuvinėti, bet ir reikiama spalva pačiai nusidažyti siūlus. Su beglobio Meto ir jo šuniuko pagalba Kira pagaliau randa būdą, kaip sukurti trūkstamą mėlyną spalvą. Ar ji ras ir drąsos pati kurti savo ateitį?..

Meno paslaptys, prisiminimų svarba ir meilės galia – talentingoji Lois Powry apie visa tai kalba subtiliai ir be galo įdomiai, kurdama dar vieną netikėtą ir originalų ateities pasaulį.

Raktažodžiai