Narine Abgaryan
Iš dangaus nukrito trys obuoliai

Narine Abgaryan

Iš dangaus nukrito trys obuoliai

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Iš dangaus nukrito trys obuoliai
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
9 val. 29 min. 47 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-487-201-3
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
4.0
2 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Rusiškai kurianti armėnų kilmės rašytoja Narine Abgaryan už romaną „Iš dangaus nukrito trys obuoliai“ 2016 metais pelnė prestižiškiausią Rusijos literatūros apdovanojimą „Jasnaja Poliana“, knyga išversta į 13 kalbų.

„Iš dangaus nukrito trys obuoliai: vienas obuolys tam, kas matė, kitas – tam, kas papasakojo, o trečias – tam, kas klausėsi.“

Taip baigiasi tipiška armėnų pasaka. Ir nuo tokio pavadinimo iš, atrodo, kasdieniškų darbų, namų apyvokos rakandų ir žmogiškų aistrų rašytoja Narine Abgaryan pradeda kurti magišką pasaulį. Kelių kartų likimus jame sujungia meilė ir skausmas, kerštas ir atleidimas, draugystė ir nesantaika.

Nepaprasta istorija rutuliojasi atokiame Armėnijos kalnų kaimelyje. Senovinis telegrafo laidas ir pavojingas kalnų takas, kuriuo net ožkos sunkiai praeina, yra vienintelis ryšys su išoriniu pasauliu. Karas, kalnai ir laikas kadaise pilną šurmulio kaimą pavertė Dievo ir žmonių pamiršta vieta. Iš dalies keistuoliai, iš dalies atsiskyrėliai, jo gyventojai turi bendrą bruožą: jie tiki magija. Ir štai vienas tikras stebuklas pakeičia viską – 58 metų Anatolija laukiasi vaikelio. Ši žinia sunykusiam kaimui suteikia naujos gyvybės ir vilties.

Raktažodžiai