Robert Seethaler
Visas gyvenimas

Robert Seethaler

Visas gyvenimas

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Visas gyvenimas
Diktorius:
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
3 val. 37 min.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-9955-23-950-5
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

„Visas gyvenimas“ – austrų rašytojo Roberto Seethalerio romanas apie paprasto žmogaus nepaprastą gyvenimą.

Andrėjas Egeris – nekalbus vienišius. Darbas yra ta kalba, kurią jis geriausiai supranta. Jis niekada nebuvo daugiakalbis ir savo išgyvenimus retai išsakydavo aplinkiniams. Jis įsitikinęs, kad apie žmogų viską pasako veiksmai, o ne žodžiai. Jau vaikystėje Andrėjas buvo mažakalbis vaikas.

Jį, keturių metų sulaukusį berniuką, priglaudė griežtas giminaitis fermeris, kuris tai padarė ne iš meilės ar gailesčio, o dėl kelių pažadėtų banknotų, kuriuos mažasis Andrėjas atsinešė odiniame kapšelyje po kaklu. Kalnų kaimelyje, į kurį atvyko Andrėjas, jis praleis visą likusį savo gyvenimą. Čia jis sutiks savo gyvenimo meilę. Nemokėdamas savo jausmų išreikšti žodžiais ir negalėdamas jai pasipiršti, jis padedamas savo pažįstamų uždegs jos vardą ant kalno šlaito. Netrukus tas pats kalnas pražudys jo mylimąją.

Iš kalnų Andrėjas žemyn nusileidžia tik kartą. Jis pakviečiamas tarnauti Antrajame pasauliniame kare. Rytų fronte jis patenka į nelaisvę, kurioje praleidžia aštuonis metus, o grįžęs namo yra priverstas prisitaikyti prie gimtajame krašte įvykusių pokyčių ir naujovių. Nepaisydamas metų naštos jis išlieka stoiškas ir ištikimas sau. Jis nebijo pokyčių, jo negąsdina į kaimelį užklystantys turistai ar Mėnulyje išsilaipinę žmonės. Andrėjas visuomet remiasi savo principais, kurie padeda jam išlikti savimi. Šis romanas - tai tarsi nedidelis herojinis epas apie Alpių valstiečio gyvenimą, kurį bando sunaikinti karas, turizmas ir pramonė.

Raktažodžiai