Jolanta Sondaitė
Myliu ir mamą, ir tėtį

Jolanta Sondaitė

Myliu ir mamą, ir tėtį

knyga tėvams, išgyvenantiems skyrybas

Autorius:
Pavadinimas:
Myliu ir mamą, ir tėtį
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
3 val. 10 min. 43 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9786090137284
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Psichologė, Mykolo Romerio universiteto profesorė ir šeimos mediatorė Jolanta Sondaitė parašė savotišką vadovėlį visiems, kurie susiduria su viena sunkiausių krizinių situacijų gyvenime – skyrybomis. Knyga „Myliu ir mamą, ir tėtį: knyga tėvams, išgyvenantiems skyrybas“ paaiškina visus skyrybų metu vykstančius emocinius procesus ir pataria, kaip išvengti didžiausių klaidų.

Skyrybos yra sudėtinga patirtis tiek tėvams, tiek vaikams, tiek šeimos artimiesiems. Knygos „Myliu ir mamą, ir tėtį: knyga tėvams, išgyvenantiems skyrybas“ autorė Jolanta Sondaitė šią patirtį analizuoja remdamasi savo daugiau nei dvidešimties metų patirtimi. Ji dirbo su santykių krizes ar skyrybas išgyvenančiomis šeimomis.

Pasak knygos autorės, tėvai skyrybų metu pridaro nemažai klaidų. Ji pataria, kaip elgtis su vaiku, kokio jo elgesio tikėtis, kaip išlaikyti ryšį ir nenutolti, kaip likti partneriais, kurie be pykčių gali aptarti vaiko auginimo ir auklėjimo klausimus. J. Sondaitė knygoje „Myliu ir mamą, ir tėtį: knyga tėvams, išgyvenantiems skyrybas“ paaiškina, kokie yra vaiko poreikiai skyrybų metu, ji supažindina su galimais bendravimo ir tėvystės modeliais gyvenant atskirai, pasakoja, kas yra ir kuo naudinga mediacija bei kodėl sveika išvengti teismų maratono.

Kaip neužkrauti psichologinės naštos vaikams, kurie yra niekuo dėti dėl šlyjančių tėvų santykių? Kaip išvengti kaltųjų ieškojimo? Kaip padėti vaikui nesijausti kaltam dėl skyrybų? Kaip išmokti bendrauti, kai bendrauti nesinori? Kaip reikšti neigiamas emocijas, nesukeliant barnių? Visa tai, o svarbiausia – daugybė patarimų, kaip elgtis su vaiku, praversiančių net supratingiausiems tėvams – knygoje „Myliu ir mamą, ir tėtį: knyga tėvams, išgyvenantiems skyrybas“.

J. Sondaitė įsitikinusi, kad derybos ir mediacija – geriausi ir emociškai nekenksmingiausi būdai susitarti skyrybų atveju. Išvengus kivirčų skyrybų situacijoje bus lengviau išvengti ir psichologinių traumų bei ilgalaikių emocinių pasekmių. Knygoje „Myliu ir mamą, ir tėtį“ rasite labai konkrečius būdus, kaip draugiškai tartis ir kaip gyventi toliau.

Jolanta Sondaitė daugiau nei 20 metų dirba šeimų psichologe ir mediatore. Knygoje ji remiasi savo profesine patirtimi ir net konkrečiais atvejais, su kuriais jai teko susidurti darbe. Ji įsitikinusi, kad dažniausiai nesutarimų ar net skyrybų priežastimi tampa nesugebėjimas išreikšti emocijas, jų užspaudimas ir slopinimas. Tačiau visuomet įmanoma rasti pagarbos kitam žmogui, kuomet net sudėtingiausios situacijos tampa lengvesnės.