Claude Levi-Strauss
Antropologija modernaus pasaulio problemų akistatoje

Claude Levi-Strauss

Antropologija modernaus pasaulio problemų akistatoje

Pavadinimas:
Antropologija modernaus pasaulio problemų akistatoje
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
3 val. 34 min. 50 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-9986-34-309-7
Išleidimo duomenys:
Žara 2015 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
4.5
2 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Klodas Levi-Strosas (Claude Levi-Strauss, 1908-2009), prancūzų filosofas, antropologas ir etnologas, vienas iš struktūrinės antropologijos kūrėjų, laikomas vienu žymiausių XX amžiaus antrosios pusės prancūzų intelektualų. Savo darbuose jis tyrė pirmines visuomenes, jų mitologiją, folklorą, totemizmą, pirminių tautų mąstymo struktūrą ir buitį.

Šioje knygoje Klodas Levi-Strosas iš naujo pažvelgia į vieną ar kitą jį išgarsinusį tekstą, vėl sugrįždamas prie jam ramybės neduodančių temų, ypač - prie ryšio tarp „rasės", istorijos ir kultūros. Be to, jis apmąsto naujų humanizmo formų galimybes besikeičiančiame pasaulyje.

Knygos autorius užduoda sau klausimą apie „Vakarų kultūrinio viešpatavimo pabaigą", apie ryši tarp kultūrinio reliatyvizmo ir moralinio vertinimo. Kai jis tiria pasauline tapusios kurios nors visuomenės problemą, taip pat paliečia ir ekonominius veiksnius, dirbtinio apvaisinimo klausimą, ryšius tarp mokslinio ir mitologinio mąstymo.

Knygoje atskleidžiamas Klodo Levi-Stroso susirūpinimas dėl pagrindinių į XXI amžių žengiančio pasaulio problemų, kurios liečia įvairių „ideologinių sprogimų" formų sąsajas bei integrizmų ateitį.

Sulaukę pasaulinio pripažinimo, Klodo Levi-Stroso darbai šiandien yra ateičiai atverta minties laboratorija.