Johan Huizinga
Rytdienos šešėliuose

Johan Huizinga

Rytdienos šešėliuose

mūsų laikų dvasinės negalios diagnozė

Autorius:
Pavadinimas:
Rytdienos šešėliuose
Diktorius:
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
5 val. 14 min. 36 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-8168-96-9
Išleidimo duomenys:
Gelmės 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Autorius knygoje „Rytdienos šešėliuose. Mūsų laikų dvasinės negalios diagnozė“ apkalba susidūrimą su savo laikų nerimu, meno ir kultūros nykimu ir vis augančia dvasine apatija. Mažėjanti kritinio sprendimo galia ir iškreipta mokslo paskirtis sufleruoja rimtus kultūros pažeidimus

Pranašiškas ir galingas kūrinys yra itin vertingas ir istoriškai reikšmingas kultūros nykimo liudijimas. Nagrinėdamas „šiuolaikinį marą“, Johan Huizinga pateikia įtikinamą dvasinės negalios diagnozę ir priemones jai gydyti, į kurias net ir šiandien vis dar būtina atkreipti dėmesį.

Knyga pirmą kartą pasirodė 1936-tais metais. Tai buvo ypač neramus metas, kuomet pasaulį purtė nesutarimai. Autoriaus tekste jaučiamos abejonės dėl socialinės santvarkos, ateitis baimė, civilizacijos nuosmukio ir susinaikinimo nuojauta. „Rytdienos šešėliuose. Mūsų laikų dvasinės negalios diagnozė“ Vakarų civilizaciją piešia niūriomis spalvomis, visgi Johan Huizinga neatsisakė vilties.

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.