Rimantas Kmita
Remyga

Rimantas Kmita

Remyga

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Remyga
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
8 val. 27 min. 46 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-466-521-9
Išleidimo duomenys:
Tyto alba 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Pagrindinis romano veikėjas – Remyga, jaunuolis grįžęs iš Sovietų armijos, tarnavęs Afganistane. Jis pasimetęs gyvenime, ieško savo vietos po saule, įsidarbina milicijoje. Netrukus keičiasi santvarka ir Remygai tenka vilktis policininko uniformą. Pokyčiai vyksta ne tik struktūrose, bet ir jaunuolio viduje. Knygos siužetas per Remygos patirtis parodo tamsius dalykus, tuo metu vykusius įvairiuose šalies kampeliuose.

Rimantas Kmita – šiaulietis. Kaip ir pirmajame romane, taip ir „Remygoje“ veiksmas vyksta autoriaus gimtajame mieste. Tekste daug nuorodų į realius įvykius, žmones ar pastatus. Fikcija maišosi su tikra istorija, veikėjai kovoja su savo vidiniais demonais, chaosu, matomais ir ne tokiais akivaizdžiais priešais bei nežinomybe. Ką atneš rytojus ir kokie mes į jį žengsime?

Laikotarpis, apie kurį kalbama romane, apima 1988-1993 metus. Sovietų sąjungos griūtis, Sąjūdis, pasikeitusios santvarkos, sausio 13-tosios įvykiai – dalykai stipriai palietę ir formavę tuometinius žmones ir būsimą istoriją.

Raktažodžiai