Lee Cheshire
Svarbiausi meno įvykiai

Lee Cheshire

Svarbiausi meno įvykiai

Autorius:
Pavadinimas:
Svarbiausi meno įvykiai
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
142
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-427-373-5
Išleidimo duomenys:
Kitos knygos 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Lee Cheshire knygoje „Svarbiausi meno įvykiai“ pristato penkiasdešimt svarbiausių meno istorijos įvykių - nuo Renesanso iki šių dienų, kurių dėka menas šiandien yra toks, koks yra.

Menas – tai daugiau nei gražus aplinkinio pasaulio atspindys. Išmokus tinkamai skaityti, jis gali papasakoti viso pasaulio istoriją – tiek politinę, tiek socialinę, tiek ekonominę. Meno istorija atskleidžia ne tik estetikos suvokimo raidą, bet ir mąstymo bei filosofinių koncepcijų kaitos procesus.

Knygoje pateikiami svarbiausi meno įvykiai – kai kurie jų itin garsūs, tikrai būsite apie juos girdėję, o apie kai kuriuos išgirsite pirmą kartą. Gyvi ir spalvingi plakatai, kurių knygoje gausu, atspindi visuomenės reakciją į to meto įvykius. Kaip žmonės sutiko Mikelandželo Dovydą? Kaip jie reagavo į Marcelio Duchampo išsišokimus? Ką apie tai skelbė laikraščių antraštės ir kaip šie nutikimai keitė meno istorijos tėkmę?

Raktažodžiai