Sergej Bubnovskij, Igor Prokopenko
Farmacininkų sąmokslas

Sergej Bubnovskij, Igor Prokopenko

Farmacininkų sąmokslas

ką slepia vaistų pakuotės

Pavadinimas:
Farmacininkų sąmokslas
Diktorius:
Papildoma informacija:
Kalba:
Leidinio trukmė:
8 val. 16 min. 16 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-8247-04-6
Išleidimo duomenys:
Luceo 2020 | [Kaunas]
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Knygą „Farmacininkų sąmokslas“ parašė du autoriai. Igor Prokopenko – garsus televizijos laidų vedėjas. Sergej Bubnovskij – medikas taikantis inovatyvius gydymo metodus. Šioje knygoje abu autoriai kiekviename skyriuje pateikia savo nuomonę. Iš viso leidinyje yra septyni, daugelį medicininių temų apimantys, skyriai.

Autoriai kalba apie receptinių vaistų naudą ir žalą. Pasak jų, daugelis gydytojų neteisingai diagnozuoja ligas, turinčias tuos pačius simptomus, pavyzdžiui nugaros skausmui priskiria osteochondrozę, stuburo išvaržą, spondiliozę, stuburo kanalo susiaurėjimą ir kt. Visas šias diagnozes surašo į medicininę kortelę. Tada prigąsdina pacientus ir išrašo netinkamus vaistus, taip pat skiria per daug medikamentų.

Kituose knygos „Farmacininkų sąmokslas“ skyriuose kolegos aptaria tokias temas, kaip skiepų nauda ir žala. Pasak jų – skiepai nuo gripo yra visai nereikalingi, o jų šalutinis poveikis per daug kenksmingas. Šia tema jie žeria ir daugiau prieštaringų minčių. Taip pat knygos autoriai nagrinėja plastinių operacijų problematiką, abejotinas ligų diagnozes, kalba apie žmonių reprodukcinę sistemą, dietas ir ilgaamžiškumą.

Kontraversiški autoriai šioje knygoje nustebins ir kitomis savo mintimis. Pvz., Igor Prokopenko abejoja ar egzistuoja ŽIV virusas ir teigia, kad nėra jokių jo buvimo įrodymų. Taip pat, kaip jau galima numanyti iš pavadinimo, knygos rengėjai taršo farmacininkus, pateikia įrodymus apie naudingus susitarimus tarp vaistų gamintojų ir medikų, žeria kritiką agresyviai medikamentų reklamai.

„Farmacininkų sąmokslas“ – privers susimąstyti apie daugelį dalykų, kuriuos laikome savaime suprantamais. Gal kartais geriau yra nueiti į sporto salę, nei gultis po chirurgo skalpeliu? Autoriai primena, kad knyga nėra žinynas. Iškilus sveikatos problemoms, jie skatina pirmiausiai kreiptis į gydytoją, pasidaryti tyrimus, išgirsti diagnozę, o tik po to domėtis ir skaityti alternatyvią literatūrą.

Raktažodžiai