Amy Dempsey
Modernusis menas

Amy Dempsey

Modernusis menas

Autorius:
Pavadinimas:
Modernusis menas
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
187
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9786094273742
Išleidimo duomenys:
Kitos knygos 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Enciklopedinis vadovas „Modernusis menas“ nėra išsami modernaus meno studija ar fundamentalus menotyros veikalas. Jis skirtas plačiajai skaitytojų auditorijai, norinčiai geriau pažinti, kokios mokyklos ir stiliai, temos ir kūrėjai dominavo pastaruosius šimtą metų. Tai gidas skirtas ne profesionalams - tai puiki pirmoji pažintis su daile ir meno istorija.

Patogus ir glaustas gidas supažindins su pusantro šimto metų meno istorija. Knygoje pristatomos beveik septynios dešimtys stilių ir judėjimų (kiekvienam iš jų skiriami du puslapiai). Konkretus, trumpas tekstas supažindins su pagrindiniais kiekvieno meno judėjimo bruožais ir idėjomis. Susipažinsite su impresionizmu, Art Nouveau, simbolizmu, ekspresionizmu, kubizmu, Art Deco, siurrealizmu, popartu bei jų kūrėjus. Tai puiki pažintis su meno mokyklomis bei judėjimais, keitusiai XX a. meno kraštovaizdį.

Raktažodžiai