Leonardas Sauka
Lietuvių tautosakos mokslas XX amžiuje

Leonardas Sauka

Lietuvių tautosakos mokslas XX amžiuje

tyrėjai ir jų darbai

Autorius:
Pavadinimas:
Lietuvių tautosakos mokslas XX amžiuje
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
613
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9786094251832
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Solidžiame akademiko profesoriaus Leonardo Saukos veikale "Lietuvių tautosakos mokslas XX amžiuje" folkloristo žvilgsiu pirmą kartą apžvelgiamas pastarasis tautosakos mokslo šimtmetis. Aptariamos dvidešimt šešios jau anapilin išėjusios personalijos, turėjusios didžiausią įtaka tautosakos mokslo formavimuisi, raidai, lietuvių tautosakos šaltinių kaupimo, sisteminimo, leidimo ir populiarinimo istorijai.

Čia pristatomos ne tik tokios gerai humanitarams žinomos asmenybės kaip Jonas Basanavičius, Balys Sruoga, Algirdas Julius Greimas, Kazys Grigas, Norbertas Vėlius, Donatas Sauka, bet ir mažiau žinomi vardai, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių dar mažai tėra sulaukę dėmesio: Zigmas Kuzmickis, Margarita Vymerytė, Juozas Baldžius, Antanas Mockus ir kiti.

Personalijoms skirtos knygos dalys dėstomos pagal jose aptariamų asmenų gimimo metus ir atsižvelgiant į jų veiklos pradžią ir intensyvųjį laikotarpį. Po laisvoko stiliaus įžangėlių dedamos biografijos žinios, aptariami nuveikti darbai.

Raktažodžiai