Vytautė Žilinskaitė
Žiogas stiklinėje

Vytautė Žilinskaitė

Žiogas stiklinėje

pasakų rinktinė

Pavadinimas:
Žiogas stiklinėje
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
2 val. 6 min. 9 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-01-4275-2
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2021 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

„Žiogas stiklinėje“ – geriausių rašytojos Vytautės Žilinskaitės pasakų rinktinė. Autorės kūriniai yra skirti bet kokio amžiaus skaitytojams. Tekstai, kuriuose išmoningai pinasi tikrovė ir fantazijos, skatina kelti klausimus, ieškoti asmeninių atsakymų, pastebėti mus supančio pasaulio grožį bei prisiminti svarbiausias vertybes.

Vytautė Žilinskaitė – unikalus balsas vaikų literatūros pasaulyje. Jos tekstai išsiskiria daugiasluoksniškumu, rašytoja nevengia nagrinėti skaudžių problemų, primena apie gamtos pasaulio grožį, pasižymi giliu filosofiškumu. Tuo pačiu autorės pasakų pasaulyje daug dinamikos, netikėtų siužetų, įvairialypių veikėjų ir jų išgyvenamų situacijų. Kūriniuose persipina buities, socialiniai, kultūriniai ir filosofiniai sluoksniai, kurie jaudina vaizduotę bei skatina mąstyti.

Rinktinėje „Žiogas stiklinėje“ rasite tokias garsias pasakas, kaip „Robotas ir peteliškė“, „Snaigė, kuri nesutirpo“, „Bebaimis sliekas“, Medinė antis“, „Kaktuso paslaptis“ ir kitas. „Robotas ir peteliškė“ – vienas garsiausių Vytautės Žilinskaitės kūrinių vaikams. Tekstas parašytas 1978-tais metais, tačiau šiandien, kai nuolat diskutuojame apie dirbtinį intelektą ir naujausias technologijas, tampa dar aktualesniu.

Raktažodžiai