Arvydas Anušauskas
Raudonasis teroras

Arvydas Anušauskas

Raudonasis teroras

Pavadinimas:
Raudonasis teroras
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
1 d. 13 min. 54 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-8227-18-5
Išleidimo duomenys:
Dominicus Lituanus 2020 | [Vilnius]
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Istorinė knyga „Raudonasis teroras“ buvo parašyta remiantis gausiais Lietuvos ir Rusijos archyvų dokumentais, tyrimais, mokslinėmis studijomis, taip pat įvairiais liudytojų pasakojimais. Aprašomi įvykiai apima penktąjį ir šeštąjį dvidešimtojo amžiaus dešimtmečius.

Arvydas Anušauskas išsamiai aptaria Rainių, Vorkutos, Igarkos ir kitų masinių žudynių detales, propagandinę sovietų valdžios reakciją ir vėliau vykusius teisminius procesus. Knygos „Raudonasis teroras“ skaitytojai gaus daug informacijos apie kalinių likvidavimą, baudžiamąsias operacijas, smogikų darbą, masinio trėmimo organizavimą ir kitus nusikaltimus žmonijai. Arvydas Anušauskas savo tekste išsamiai aprašo įvykių aplinkybes ir jų nulemtas pasekmes. Autorius daug dėmesio skiria ir šių laikų Lietuvoje vykdytiems teisiniams teisingumo procesams.

Sovietų Sąjunga mirčiai, badui ir skurdui pasmerkė milijonus žmonių. Tam jie taikė įvairius teroro būdus ir dirbo itin veiksmingai. Dar ir šiandien mūsų šalis sunkiai atsigauna nuo šio laikotarpio paliktų padarinių ir neigiamo poveikio visuomenei.