Povilas Gylys
Antiekonomika

Povilas Gylys

Antiekonomika

Autorius:
Pavadinimas:
Antiekonomika
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
15 val. 9 min. 58 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-459-969-9
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

„Antiekonomikos“ dėmesio centre atsiduria reiškiniai, kurie slepiasi už fasadinės ekonominės veiklos pusės – čia sutiksime šešėlinę ekonomiką, krizes, korupciją ir kitus neigiamus reiškinius, kurių įtaką netiesiogiai pajuntame kiekvienas. Holistinės ekonomikos sąvokų sistema padeda geriau suprasti ir tarptautinės ekonomikos klausimus – nuo globalizacijos iki regioninės integracijos.

Autorius knygą pirmiausia skiria tiems, kurie nemano, jog ekonomika yra nuobodus mokslas, kuris nuo Adamo Smitho ir Karlo Marxo laikų nebegali pasakyti nieko naujo. Joje ne tik pristatoma tai, kas apie ekonomiką žinoma plačiai, bet ir tai, kas šioje mokslo srityje yra atrasta naujo bei svarbaus. Povilas Gylys įsitikinęs, kad „Antiekonomika“ turėtų sužadinti smalsumą ir paskatintų ieškoti naujų atsakymų ir atradimų. Knyga skirta akademinei bendruomenei, politikams, viešojo sektoriaus darbuotojams ir visiems skaitytojams, kuriems įdomūs paradigminiai ekonominio gyvenimo klausimai.

Raktažodžiai