Steven Pinker
Proto amžius

Steven Pinker

Proto amžius

mokslas, humanizmas ir pažanga mūsų laikais

Autorius:
Pavadinimas:
Proto amžius
Diktorius:
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
21 val. 56 min. 4 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-466-464-9
Išleidimo duomenys:
Tyto alba 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Apsidairius aplink atrodo, kad artėja pasaulio pabaiga, bet faktai rodo priešingai: gyvenimo trukmė ilgėja, ligų mažėja, demokratizacija įsibėgėja, o laimingų žmonių vis daugiau. Ir nors liko daug neatsakytų klausimų, kanadiečių mokslininkas Stevenas Pinkeris knygoje „Proto amžius“ pataria jas spręsti remiantis protu, mokslu ir Apšvietos idealais.

Jei perskaitysite šiandienos naujienų portalų ar laikraščių antraštes, priežasčių optimizmui rasite mažai: pasaulis griūna, progreso idealai žlunga, ir, regis, viskas eina velniop. Tačiau Stevenas Pinkeris siūlo pažvelgti giliau nei šokiruojančios antraštės. Neigiama informacija kur kas lengviau įveikia žmonių kritiškumo barjerą ir taip apokaliptiniai scenarijai tampa save išpildančia pranašyste.

Knygoje autorius skaičius po skaičiaus ir grafikas po grafiko įrodo, kad ne tik Vakaruose, bet ir visame pasaulyje žmonės gyvena vis geriau, kokybiškiau ir ilgiau. Ir tą lemia ne kosminės jėgos ar zodiako ženklai – už visa tai atsakingas žmogaus protas ir „įdarbinti“ mokslo laimėjimai.