Michail Zygar
Imperija turi mirti

Michail Zygar

Imperija turi mirti

Rusijos revoliucijų istorija veikėjų akimis, 1900–1917

Autorius:
Pavadinimas:
Imperija turi mirti
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
1 d. 2 val. 31 min. 29 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-427-438-1
Išleidimo duomenys:
Kitos knygos 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Rusų žurnalistas Michail Zygar knygoje „Imperija turi mirti“ nagrinėja pirmuosius praeito amžiaus dešimtmečius Rusijos imperijoje. Autorius kalba apie laikus ir įvykius, kurie nuvedė iki 1917-ųjų metų spalio revoliucijos bei carinės imperijos žlugimo.

1912-tais metais Rusija patyrė liberalizmo ir tolerancijos suklestėjimą, kuris iškėlė šalį į tuometinio pasaulio priešakines gretas. Tomis dienomis rusų menas ir kultūra kėlė Vakarų Europos ir likusio pasaulio pavydą, čia gyvavo santykinai laisva spauda ir klestėjo socialinis bei kultūrinis gyvenimas. Tačiau visa tai buvo statoma ant supuvusių pamatų. Kelis šimtmečius gyvavusi senoji imperatoriškoji tvarka vis dar laikė rusų tautą pavergusi. Carinės imperijos bajorai, kunigaikščiai, vyskupai ir generolai visiškai nustekeno šalį per Pirmąjį pasaulinį karą ir imperija anksčiau ar vėliau tiesiog turėjo žlugti. Michail Zygar pasakoja apie du istorijai svarbius dešimtmečius, kurie baigėsi caro ir visos jo šeimos mirtimi.