Jojo Moyes
Uždraustas vaisius

Jojo Moyes

Uždraustas vaisius

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Uždraustas vaisius
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
16 val. 46 min. 55 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-9955-13-966-9
Išleidimo duomenys:
Jotema 2021 | Kaunas
Prieinamos kopijos rengėjas:
4.0
3 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Romanas „Uždraustas vaisius“ nukelia į mieguistą penkto dešimtmečio pajūrio miestelį Maremą, kuriame visi vienus pažįsta, o bet kokią paslaptį išlaikyti, atrodo, neįmanoma. Čia susipažįstame su dviem merginomis – Lote Svift, kuri myli miestelį ir yra tvirta bei patikima draugė. Lotė karo metu buvo evakuota iš miesto ir augo Holdenų šeimoje. Kita veikėja – Silija – Holdenų duktė ir Lotės draugė, kuri dūsta Mareme ir trokšta kuo greičiau iš jo ištrūkti. Galimybė atsiranda anksčiau nei tikėtasi.

Ramų miestelį sudrebina nauji gyventojai. Milžiniškame art deco stiliaus name „Arkadija“ įsikuria bohemiška grupė, kuri savo neįprastu gyvenimo būdu traukia Lotę ir Siliją. Po nedidelio skandalo Selija priversta bėgti į Londoną. Po kurio laiko ji įsikibusi į parankę žaviam sužadėtiniui, grįžta aplankyti šeimos. Šis vyras pakeičia Lotės ir visos šeimos gyvenimą amžiams.

Po penkiasdešimties metų Deizė, nuo asmeninių problemų bėganti dizainerė, imasi ambicingo projekto. Ji turi renovuoti „Arkadiją“ ir paversti pastatą žaviu viešbučiu. Tačiau, kai senas namas atgyja, palaidotos problemos taip pat ima kelti galvą į paviršių. Vieniša keturių mėnesių dukrelės mama nė nenumano, kad jos darbas ne tik atneš pokyčių į Maremą, bet ir padės surasti savo likimą.